Managed hosting door True

Nokia koopt Siemens uit joint venture NSN uit

 

De Finse mobieltjesfabrikant Nokia betaalt Siemens zo'n 1,7 miljard euro voor het belang in de joint venture voor de productie van netwerkapparatuur. Naar verwachting wordt de deal in het derde kwartaal afgerond. Dan betaalt Nokia 1,2 miljard euro; de resterende vijfhonderd miljoen euro volgt dan een jaar later. Nokia Siemens Networks wordt volledig onderdeel van Nokia, waarbij de naam van Siemens zal verdwijnen. Voor het Duitse elektronicaconcern vormt netwerkapparatuur geen kernactiviteit meer.

Nokia Siemens Networks (NSN) werd halverwege 2006 als joint venture in het leven geroepen om de communicatiedivisie van Siemens te combineren met de network business group van Nokia. Echt crescendo is het met het bedrijf nooit gegaan. In 2010 werd NSN nog een molensteen om de nek van Nokia genoemd vanwege de aanhoudende verliezen.

De afgelopen jaren heeft NSN een forse reorganisatie ingezet, waarbij zeventienduizend medewerkers de wacht is aangezegd en een aantal bedrijfsonderdelen is verkocht. Het bedrijf wil zich volledig richten op het winstgevende mobiel breedband. NSN telt bijna 57.000 medewerkers. Het hoofdkantoor van NSN blijft in het Finse Espoo; het topmanagement blijft gehandhaafd, inclusief topman Rajeev Suri.

Nokia kwam recent ook nog in het nieuws omdat het met Microsoft onderhandelingen had lopen voor de verkoop van zijn mobieltjes. Die overnamegesprekken ketsten volgens Amerikaanse media af op de vraagprijs en het afnemende belang van Nokia op de markt van mobiele telefoons.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4769108). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.