Managed hosting door True

4G-netwerk KPN bereikt Utrecht

 

KPN heeft bij de uitrol van het 4G-netwerk Utrecht bereikt. Daarmee is de 4G-dekking van de randstad compleet en beschikt 50 procent van de Nederlanders over 4G in hun woon- of werkomgeving.

Vanaf vandaag, 27 juni 2013, kunnen inwoners van Utrecht al beschikken over 4G. Tevens maakt KPN bekend dat de uitrol zich vanaf de randstad in één golfbeweging versneld richting de steden Leeuwarden en Groningen in het noorden en Eindhoven en Maastricht in het zuiden zal begeven. Door deze versnelling zullen de meeste grote steden van Nederland naar verwachting aan het einde van 2013 over 4G van KPN kunnen beschikken.

Volgens Erik Vercouteren, programmadirecteur 4G bij KPN, is dit een direct gevolg van de nauwkeurige voorbereidingen van de 4G-operatie. ‘Vanaf de randstad gaan we met verhoogde inspanningen de grote steden in het zuiden en noorden van Nederland aansluiten. We hebben een complete bouwploeg toegevoegd en we schakelen op van circa zestig naar circa negetig sites per week. Zo kunnen we maanden eerder klaar zijn met het realiseren van volledig landelijke dekking en daarmee beschikt 80 procent van de Nederlanders over 4G vóór het eind van dit kalenderjaar.’

Video-gidsen

Ter gelegenheid van de start van het 4G-netwerk in Utrecht, zijn vier bekende Utrechters bereid gevonden om als ‘video-gids’ de zomer van Utrecht in beeld te brengen: Coen Swijnenberg (3fm DJ), Ronald Giphart (schrijver), Dafne Schippers (zevenkampster en deelneemster aan de European Youth Olympic Festival) en Teun den Hartog (voorzitter supportersvereniging FC Utrecht). Zij doen met 4G-toestellen verslag van de vele activiteiten die deze zomer in Utrecht plaatsvinden. Hun filmpjes worden met snelle 4G-verbinding gedeeld met andere geïnteresseerden via diverse , waaronder Youtube.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4760025). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.