Managed hosting door True

Inboedel failliet Compricon gaat onder de hamer

 

In een online veiling biedt Troostwijk Veilingen de inboedel aan van Compricon Nederland. Op 23 april 2013 werd het bedrijf uit Helmond failliet verklaard. De groothandel in computers en randapparatuur hield het hoofd niet meer boven water, waarna distributeur van netwerkapparatuur Intronics de activiteiten van het bedrijf heeft overgenomen. De overgebleven inboedel biedt Troostwijk Veilingen aan in een online veiling.

Ook voor Compricon werd de druk van de financiële crisis te groot. Tegenvallende resultaten in combinatie met slechte marges hebben ertoe geleid dat sinds het begin van de crisis in 2008 het bergafwaarts ging met het bedrijf. Na een reorganisatie in 2011, waarbij achttien banen verloren gingen, krabbelde Compricon enigszins op, om in 2012 de hardste klap te krijgen. Het enorme verlies van dat jaar is de directe aanleiding tot het faillissement.

Tafelvoetbaltafel

Na het faillissement stonden er direct meerdere geïnteresseerden op om het computerbedrijf over te nemen. Uiteindelijk nam Intronics, een distributeur van netwerkapparatuur, het failliete bedrijf over. ‘Bij een overname wordt niet altijd de volledige inboedel overgenomen’, zegt Frank Adam, commercieel directeur bij Troostwijk Veilingen. ‘Het grootste deel van Compricon wordt door ons aangeboden. De inboedel varieert van een tafelvoetbaltafel tot een demontabele bordesvloer van zestien bij elf meter, maar bevat ook vijftien domeinnamen.’

De veiling sluit vandaag, 24 juni 2013, om 14.00 uur. Gegunde objecten kunnen op 1 juli worden afgehaald.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4756064). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.