Managed hosting door True

Stel je datacentervraag en win een iPad mini

‘On-premises is alleen qua opslag interessant’

 

Het datacenter is op softwarevlak vooral interessant om SaaS aan te bieden. Bij on-premises applicaties in het datacenter wordt eigenlijk alleen de software opgeslagen en krijgt een klant een lijn naar binnen om van de software gebruik te maken. Licenties rekent de klant rechtstreeks met de softwareleverancier af. Toch is er meer mogelijk met on-premises applicaties uit het datacenter. Computable en datacenterdienstverlener Equinix ontvangen hierover graag vragen van lezers.

Op wat voor manier kan een datacenter helpen bij on-premises applicaties? Is on-premises software vanuit het datacenter alleen voor mij bereikbaar of ook voor mijn klant? Wat zijn de voor- en nadelen om on-premises software in het datacenter onder te brengen? Het zijn slechts enkele vragen die spelen bij het onderbrengen van applicaties in een datacenter. Equinix en Computable proberen er via een speciale kennissessie ‘Equinix geeft antwoord’ via Twitter achter te komen wat er van een datacenter verwacht wordt bij het onderbrengen van applicaties en het gebruik er vervolgens van. Zij roepen lezers van Computable op om deel te nemen aan deze sessie en om vragen in te dienen over het onderwerp ‘on-premises applicaties’.

Datacenterperspectief

Beide partijen gaan graag in op vragen over het on-premises software. Naast de financiële aspecten zoals bij voorbeeld licenties mogen er uiteraard ook vragen gesteld worden over het beheer en functionaliteiten. Equinix zal vragen van Computable-lezers beantwoorden vanuit datacenterperspectief. Vragen kunnen worden ingediend via Twitter.

Twitter-gebruikers moeten eerst Equinix op Twitter volgen (@EquinixNL) en kunnen vervolgens aan @EquinixNL alle vragen stellen binnen het thema, met de hashtag #EQGA. Equinix-medewerkers Derek Jager, Denis Dincic en Seth ten Pas zitten klaar om alle vragen te beantwoorden. Bij meer dan drie vragen per persoon, wordt er door Equinix gevraagd welke twee tweets ze deze week beantwoord willen hebben, rest volgt week erop. Over alle onderwerpen mogen vragen worden gesteld, alle tweets die niet aansluiten op het dagthema worden pas volgende week behandeld.

iPad mini

Equinix en Computable willen met de Twitter-actie zoveel mogelijk relevante datacentervragen verzamelen en beantwoorden. Om lezers te stimuleren ook een vraag in te dienen, beloont Equinix iedere werkdag de allerbeste, relevante vraag met een iPad mini, het kleine tablet van hardwareleverancier Apple. In totaal worden er in de week van 10 tot en met 16 juni dus vijf iPad mini’s weggegeven. Een vraag kan tot 0.00 uur worden ingediend voor het winnen van een iPad mini. Vragen die na dit tijdstip worden ingediend, doen niet meer mee voor de iPad mini en worden na afloop van de Twitter-sessie door Equinix beantwoord.

De redactie verzamelt alle reacties en gestelde vragen en ontvangt zoveel mogelijk antwoorden van Equinix. Deze worden gebundeld en gebruikt om een redactioneel artikel over te schrijven. Hierin komt aan bod wat de mogelijkheden van datacenters zijn en waar de grote pluspunten voor organisaties zitten.

Opstellen Twitter-bericht

Bezoekers van Computable.nl kunnen tijdens de Twitter-week vragen stellen aan medewerkers van Equinix. Dit gaat dus alleen via Twitter. In een Twitter-bericht wordt de volgende informatie vermeld: @EquinixNL #EQGA. Bezoekers moeten Equinix op Twitter volgen.

Overige subthema’s

Vandaag wordt het subthema ‘on-premises applicaties’ behandeld. Eerder kwamen ‘private vs. publieke cloud’, ‘hybride cloud’ en ‘pay-per-use applicaties’ aan bod en hierna volgt nog het datacenterthema de emotionele aspecten die spelen rondom de controle bij de keuze voor een datacenter. Mocht je over deze subthema’s al vragen willen stellen, dan kun je daarvoor op Twitter de hashtag #EQGA gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4751551). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.