Managed hosting door True

BAS Group aast op kwakkelende iCentre Group

 

De rechtbank van Haarlem heeft Nederlands grootste Apple Premium-reseller iCentre Group uitstel van betaling verleend. Het bedrijf is in slecht weer terecht gekomen doordat er financiële problemen zijn ontstaan door de onverwacht snel teruglopende verkopen als gevolg van de stagnatie in de consumentenverkopen in ons land. Om een doorstart te realiseren wordt er met BAS Group onderhandeld over een overname. Dit is de grootste elektronicaretailer van ons land met 190 winkels van Dixons en MyCom.

iCentre heeft 34 vestigingen in Nederland. De gemiddelde omzet per vestiging lag in de eerste vijf maanden van 2013 substantieel lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De negatieve ontwikkeling is verder versterkt door de toegenomen concurrentie, verbreding van de distributie en structureel dalende marges op de verkopen. Deze factoren tezamen hebben er toe geleid dat de financiële positie van iCentre in de laatste kwartalen in snel tempo is verslechterd.

Geen andere keuze

De directie heeft de afgelopen weken en maanden overleg gevoerd met diverse stakeholders om een oplossing te vinden voor de snel oplopende verliezen van iCentre Group. Uiteindelijk hebben zij geen oplossing kunnen bieden voor de nijpende financiële positie van de holding. Vanwege de dreiging niet meer aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen, restte de directie en raad van commissarissen van iCentre geen andere keuze dan de surseance van betaling aan te vragen.

De Rechtbank Haarlem heeft mr R. Mulder van het Haarlemse advocatenkantoor Pot Jonker aangesteld tot bewindvoerder. De directie van iCentre bekijkt in overleg met hem of, en in welke vorm, de activiteiten van iCentre gecontinueerd kunnen worden. De onderhandelingen met BAS Group maken daar onderdeel vanuit. Tijdens de voorlopige surseance van betaling van de holding blijven de vestigingen en de webshop van iCentre open voor het publiek.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4750539). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij BAS

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.