Managed hosting door True

Oud-eigenaar PCX start door met Blencom ICT

 

Hermen Hoorn, oprichter van het vorig jaar aan Blencom ICT Solutions verkochte PCX Computers, heeft Blencom en PCX uit faillissement teruggekocht. Het overgrote deel van het personeel kan bij de doorstart terecht. Voor klanten van Blencom verandert er niets. Richard Giesen, oprichter van Blencom, keert niet terug bij de ict-dienstverlener.

Blencom ICT Solutions werd afgelopen 4 juni failliet verklaard. Het Drentse bedrijf kwam in de problemen door klanten die door de crisis nieuwe orders uitstelden of hun rekeningen niet op tijd betaalden. Binnen drie dagen heeft curator Sluyter een doorstart kunnen regelen met Hermen Hoorn, oprichter van PCX Computers. Hij wordt algemeen directeur; Jan Hummel operationeel directeur. Hummel stelt dat er voor zijn klanten niets verandert; zij houden dezelfde dienstverlening, onder dezelfde voorwaarden. Er zijn volgens hem ook geen klanten weggelopen nadat het faillissement was uitgesproken.

Blencom levert klanten uit het midden- en kleinbedrijf hardware en software, ip-oplossingen, dataverbindingen en diensten als infrastructuur- en netwerkbeheer. Ook detacheert het bedrijf consultants. Blencom was partner van Cisco, OneXs, KPN, Lenovo, HP, Fujitsu en IBM. Er werkten zo'n twintig man bij de Assense automatiseerder.

In 2012 werd PCX Computers overgenomen, een ict-dienstverlener voor de kleinzakelijke en consumentenmarkt. Het vijftienjaar oude bedrijf is na de overname onder eigen actief gebleven en is in hetzelfde pand gevestigd als Blencom. PCX heeft daar een winkel voor het onderhoud en de reparatie van computers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4749748). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.