Managed hosting door True

Functie past binnen uitbesteding aan Capgemini

Kadaster zoekt nieuwe directeur IT

 

Het Kadaster zoekt een directeur IT die een sterke regierol moet gaan vervullen. De functieomschrijving is toegesneden op de situatie waarbij de uitbesteding van de kantoorautomatisering, het werkplekbeheer en de rekencentrumdiensten aan Capgemini definitief gegund is. De vacature is begin mei uitgezet bij wervingsbureau Ebbinge. Volgens woordvoerster Carla Mulder van het Kadaster loopt de werving nog.

De post van it-directeur is al in 2012 gecreëerd. Nadat Arco Groothedde, de toenmalige chief information officer en mede-bestuurslid van het Kadaster na de zomer vorig jaar vertrok, ging het Kadaster verder met twee in plaats van drie bestuurders. Er kwam een aparte post voor het it-directeurschap, waarvoor Tom Dijkstra, tot dat moment directeur Services, werd benaderd. Echter nog voordat hij die functie ging bekleden, meldde hij zich ziek en stelde hij de functie weer ter beschikking. Zegsvrouw Mulder laat weten dat Dijkstra inmiddels voor een andere functie heeft gekozen binnen het Kadaster. De functie wordt nu nog tijdelijk ingevuld door Rob Peterse.

Zwaargewicht

Uit de vacaturetekst blijkt dat de it-directeur 'strategisch sterk, een bruggenbouwer en daadkrachtig' moet zijn en leiding geeft aan een ander besturingsmodel. Hem of haar wacht een zware klus. Niet alleen het outsourcingstraject rond het datacenter verloopt uiterst moeizaam, waarbij de ondernemingsraad het voorgenomen besluit van de bestuurders mogelijk aanvecht bij de Ondernemingskamer, ook zijn er nog andere ontwikkelingen die veel aandacht vragen. In de advertentie wordt bijvoorbeeld verwezen naar de geautomatiseerde aanlevering van mutaties, de vervanging van het huidige registratiesysteem en het beheer van diverse landelijke voorzieningen. Een strakke regie op de it-keten wordt daarbij als essentieel gezien, waarbij 'veel aandacht nodig is voor een brede samenwerking, gericht op efficiency, kostentransparantie, voorspelbaarheid en business alignment'.

Het Kadaster zoekt dan ook een academisch geschoold zwaargewicht met ruime managementervaring, politiek en bestuurlijk sensitief, besluitvaardig en samenwerkings- en resultaatgericht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4747189). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.