Managed hosting door True

Imtech bouwt Hyperion-datacenter Wageningen UR

 

Impressie van Hyperion-datacenter Wageningen UR

Impressie van Hyperion-datacenter Wageningen UR

De Wageningen UR heeft Imtech Building Services de opdracht gegund om voor de 6500 medewerkers en tienduizend studenten een nieuw hypermodern datacentrum genaamd ‘Hyperion’ te realiseren. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van ongeveer anderhalf miljoen euro. Naar verwachting wordt het datacenter in december 2013 opgeleverd. Imtech doet dit in samenwerking met SW Architecten en Adviseurs en bouwkundig aannemer Van Wijnen.

Het datacentrum wordt zo’n 260 vierkante meter groot en zal een totale capaciteit van 180 kW it-apparatuur huisvesten. Het is ontworpen met een maximale inbraakveiligheid en er wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken om een zo groen mogelijk datacentrum te realiseren met een PUE van minder dan 1,2 en een GreenCalc+ label A. Bouwkundig wordt er ecologische witte dakbedekking toegepast en beton met puingranulaat. De gevels worden bekleed met duurzame rockpanel-panelen met een hoge milieuscore en zeer weinig onderhoud.

In de tenderfase is in bouwteamverband met de architect en de bouwkundig aannemer gewerkt aan een zo optimaal mogelijk ontwerp. Door deze samenwerking kon snel een ontwerp worden samengesteld. Imtech neemt zowel het ontwerp als de realisatie voor zijn rekening.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4739972). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.