Managed hosting door True

Algemeen directeur Rik Dikken vertrekt bij Unica

Topman laat joint venture Unica Schutte ICT gezond achter

 

Bij technisch dienstverlener Unica Groep uit Hoevelaken vertrekt algemeen directeur Rik Dikken per 1 juli aanstaande. Onder zijn leiding heeft Unica zijn ict-tak fors uitgebreid door de overname van AAC Cosmos en de fusie van Unica ICT met Schutte Informatisering. Dikken trad in 1996 in dienst bij Unica als vestigingsdirecteur en werd in 2007 benoemd tot algemeen directeur. Naar een opvolger wordt gezocht; Daan van Vliet, oud-directeur en aandeelhouder, zal tijdelijk de directeurspost overnemen.

'Rik Dikken heeft ons geïnformeerd dat hij de organisatie zal gaan verlaten. De Raad van Commissarissen betreurt het vertrek van hem en is hem zeer erkentelijk voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van Unica. Onder zijn leiding is Unica professioneler geworden en zijn diverse innovaties doorgevoerd. In een lastig economisch klimaat is hij er in geslaagd het bedrijf winstgevend te houden en heeft hij maatregelen genomen om dat ook in de toekomst zo te houden', aldus André van Rhee, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Unica.

Unica is met zestien vestigingen, zeven gespecialiseerde businessunits en ruim zestienhonderd medewerkers de grootste zelfstandige technisch dienstverlener van Nederland. Het bedrijf heeft zijn vizier de afgelopen jaren ook gericht op de ict-sector. Het nam in juni 2010 de activiteiten van de failliete ict-dienstverlener AAC Cosmos over. Begin 2012 fuseerde de inmiddels tot Unica ICT omgedoopte ict-divisie met Schutte Informatisering uit Lemelerveld.

Er werken circa honderdvijftig mensen bij deze joint venture Unica Schutte ICT, die netwerkoplossingen, datacenterdiensten, telecommunicatie, documentverwerking, bedrijfssoftware (Sharepoint), onderhoud en beheer en een hardwarereparatiedienst biedt. Daarnaast is Unica actief als bouwer en inrichter van datacentra.

Groei

Eind april gaf Unica Schutte ICT in een terugblik op het jaar na de fusie aan dat het een goed jaar achter de rug heeft. De infrastructuurdienstverlener zegt harder te groeien dan de markt en overnames niet uit te sluiten. Scheidend Unica-directeur Dikken gaf daarbij als verklaring dat de oplossingen die Unica Schutte ICT biedt een goede aanvulling vormen op de technische dienstverlening van Unica. 'Daardoor kunnen we nu samen een totaalpakket op het gebied van gebouwbeheer en technische dienstverlening aanbieden.'

Unica Schutte ICT haalde in 2012 opdrachten binnen van nieuwe klanten als Groenewegen en Partners Gerechtsdeurwaarders, Wensink Automotive en Marktlink Fusies en Overnames. Recent maakte het bedrijf bekend voor onderwijsdienstverlener OSG de ict-infrastructuur te vernieuwen en het datacenterbeheer over te nemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4739182). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.