Managed hosting door True

Unica Schutte ICT host IT-infrastructuur OSG

 

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Ict-totaalleverancier voor de zakelijke markt Unica Schutte ICT gaat de ict-infrastructuur van integraal dienstverlener OSG vernieuwen. De ruim vijfhonderd medewerkers van de speler in onderwijsadministratie en -advies, gaan gebruik maken van een hosted it-omgeving die wordt ingericht in het datacenter van Unica Schutte ICT.

De ict-omgeving van OSG wordt nog grotendeels gefaciliteerd vanuit de locatie in Arnhem, waar een serverruimte met circa honderdtwintig fysieke servers is ingericht. Bij de noodzakelijke vernieuwing van de ict-omgeving besloot OSG deze uit te besteden bij Unica Schutte ICT volgens het Hosted IT-concept. Daarmee gaat OSG gebruik maken van talrijke gestandaardiseerde ict-diensten, die vanuit het datacenter van Unica Schutte ICT in Almere aan de klanten en medewerkers van OSG worden aangeboden. 

'Het behoeft geen toelichting dat het uitbesteden van de ict-infrastructuur ons de kans geeft om ons te concentreren op de primaire dienstverlening. Daarnaast profiteren we met het Hosted IT model van innovatievoordelen, omdat we naadloos meeliften op de investeringen die Unica Schutte ICT in haar datacenter doet', zegt Henk Berg, bestuursvoorzitter van OSG.

Eén van de innovaties waar OSG van profiteert, is de ontsluiting van de nieuwe ict-omgeving middels een self-service portal. Medewerkers kunnen vanuit dat portaal inloggen op hun centraal beschikbare virtuele werkplek en krijgen zo vanaf elke plaats toegang tot het bedrijfsnetwerk. Ook klanten kunnen het portaal gebruiken voor de dienstverlening vanuit OSG. 'De portals die door Unica Schutte ICT gemaakt zijn, gaan nu en in de toekomst een bijdrage leveren in het proces van innovatie en professionalisering dat OSG heeft opgestart', voegt Berg toe.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4738593). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.