Managed hosting door True

UvA-student toont computerbuitenbeentjes

 

Op de tentoonstelling Save as://erfgoed, samengesteld door studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA), zijn onderdelen van legendarische computers als de X1 en de Armac te zien. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan minder bekende verzamelgebieden die de canon van de Nederlandse computergeschiedenis niet hebben gehaald. De officiële opening is op vrijdag 24 mei 2013 op het Science Park van de UvA.

Voor het vak Tentoonstellingspracticum in de minor Museumstudies richtte een groep van zeven studenten zich op de canon en de buitenbeentjes van de Nederlandse computergeschiedenis. De hieruit voortgekomen tentoonstelling toont computers uit de erfgoedcollectie van de UvA.

Mislukte initiatieven

‘Bijzonder aan deze tentoonstelling is dat naast de revolutionaire pioniersmachines vooral aandacht wordt besteed aan minder bekende verzamelgebieden en doodlopende wegen die de canon van de Nederlandse computergeschiedenis niet hebben gehaald’, zegt student Hanneke Koster. ‘Het gaat hierbij om mislukte initiatieven, en bijzondere documentatie en soft- en hardware. Aan de hand van verschillende thema’s laten we zien dat ook deze objecten het verdienen om bewaard te blijven.’

Naast objecten omvat Save as://erfgoed een film en een boekje over de canon van de Nederlandse computergeschiedenis. Op de Facebook-pagina Save as://erfgoed kan iedereen eigen foto’s plaatsen van zijn oude computer(s).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4734078). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.