Managed hosting door True

Evinova Datacenter opent deuren in Meppel

Capgemini adviseerde over schaalbare opzet

 

Het Tier3-datacenter van Evinova in Meppel is officieel geopend. Het betreft een splinternieuw gebouw op een industrieterrein met een modulaire opzet waardoor het kan groeien tot een maximum grootte van 6 x 250m2. Volgens Evinova biedt het datacenter housing- en hostingfaciliteiten en is het uitermate geschikt als schaduwcenter voor bijvoorbeeld datacentra in de regio Amsterdam. Het datafort ligt bovendien 1,5 meter meter boven NAP en beschikt over uitgebreide stroomfaciliteiten.

Woordvoerster Esther van der Leeden benadrukt dat Evinova niet speciaal is opgericht om in te spelen op datacenterbehoefte bij lokale en regionale klanten. 'Die categorie bedienen wij natuurlijk ook, maar het datacenter heeft weldegelijk een landelijke functie. Meppel ligt bijvoorbeeld op slechts een uur rijden van Amsterdam. Het datacenter is daardoor geschikt als schaduwlocatie of uitwijkcenter voor bedrijven en organisaties die in de regio Amsterdam gehuisvest zijn.'

Private investering

Evinova is een investering van de Meppelse ondernemer Tieme Murris. Hij had plannen voor het bouwen van een schaalbaar datacenter en zocht een locatie. Uiteindelijk kwam hij in zijn eigen woonplaats uit waar een nieuw pand is neergezet aan de Ketelskamp op Industrieterrein-Noord. Het ontwerp en de inrichting is gedaan in samenwerking met onder andere Capgemini. Algemeen directeur is Dik van der Leeden, die 25 jaar bij Capgemini heeft gewerkt. Inmiddels werkt er een vijftal personen bij Evinova; het team wordt nog uitgebreid met een aantal verkopers.

De eerste klanten zijn - vanaf juni - ook al binnen. Namen kunnen niet genoemd worden, wel kan  woordvoerster Van der Leeden aangeven dat het gaat om een hostingpartij, een it-bedrijf en het onderbrengen van een toepassing van een bank.

Modulair

Evinova stelt dat het datacenter met de nieuwste technieken en hoogste beveiligingsstatus is opgeleverd. Nu nog is de vloeroppervlakte 250 m2, maar dat is uitbreidbaar tot maximaal zes zalen van 250 m2 elk. Het voordeel van modulair bouwen is dat bij elke fase weer de nieuwste technieken toegepast kunnen worden, aldus het bedrijf.

Evinova biedt een geconditioneerd en beveiligd datavloeroppervlak voorzien van stroom, interne verbindingen en verbinding met (glasvezel)netwerken en carriers (carrierneutraal). Er zijn meerdere niveaus van redundantie. Klanten hebben de mogelijkheid een privé corridor neer te zetten of racks te huren vanaf een 1/2 rack. Het afnemen van hostingdiensten voor hardware en software kan ook; daarvoor werkt Evinova samen met partner Yourhosting Business uit Zwolle.

Het datacenter biedt 51U racks (6.0 Kw per rack) aan in kasten die 120 cm diep zijn in plaats van de standaard 46U en 100 cm diepte. Er is capaciteit voor 20.000 servers; dit aantal is uit te breiden naar 30.000 servers. De Power Usage Effectiveness (pue), een kengetal waarmee de energie-efficiency van datacentra wordt uitgedrukt, is 1,26.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4733089). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.