Managed hosting door True

ICTroom bouwt energiezuinig datacenter Ricoh

 

ICTroom

Leverancier van document management-oplossingen Ricoh Nederland heeft een nieuw hoofdkantoor betrokken in het Paleiskwartier in Den Bosch. Datacenterleverancier ICTroom ontwierp en bouwde een energie-efficiënte computerruimte met een uitzonderlijk lage PUE van 1,14. Daarnaast wordt er in de computerruimte gebruik gemaakt van warmte/koude-opslag.

Duurzaamheid is in het beleid van Ricoh een belangrijke pijler. Een computerruimte met een verantwoorde Power Usage Effectiveness (PUE) is daar onderdeel van. ICTroom heeft voor Ricoh Nederland een computerruimte met een extreem lage PUE van maar 1,14 ontworpen. Volgens ICTroom is dit een van de laagste waarden die in Nederland gerealiseerd is voor een kantooromgeving.

‘Onze nieuwe computerruimte past precies in wat Ricoh wil uitstralen’, meent Arjan Rops, senior project manager bij Ricoh. ‘Verantwoord ondernemen en efficiënt omgaan met energie zit in de genen van dit bedrijf. Wij willen iets aan de maatschappij en het milieu teruggeven.’

In 2013 heeft Ricoh Nederland een nieuw hoofdkantoor betrokken in het Bossche Paleiskwartier. Er werken ruim veertienhonderd medewerkers, onder meer aan opdrachten voor grote organisaties en multinationals.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4731767). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.