Managed hosting door True

HP biedt SAP Hana op server met Intel Xeon

 

HP en SAP komen onder de codenaam ‘Project Odyssey’ met een testsysteem dat gebaseerd is op de HP-servertechnologie met Intel Xeon-processoren en wordt geoptimaliseerd met de in-memory SAP Hana-database voor de SAP Business Suite. Dit om de businessprocessen te verbeteren en risico’s voor klanten te verminderen. Het systeem wordt voor het eerst op de Sapphire Now in Orlando getoond.

Het ‘Project Odyssey’ werd in januari bekend gemaakt. HP en SAP werken samen om SAP Hana te verbeteren. Dit heeft als doel de tijd voor transacties te verminderen en de analyse en de verwerking van grote hoeveelheden data door één server te versnellen. Project Odyssey moet klanten meer keuze geven in de schaalbaarheid van applicaties. Deze verwerken grote online transacties en eisen realtime inzichten in de data. Dit biedt een alternatieve manier voor retailers, financiële instellingen, nutsbedrijven en overheden om snel patronen te ontdekken, grote hoeveelheden data te analyseren en activiteiten snel uit te voeren.

Het prototypesysteem wordt geoptimaliseerd met zestien Intel Xeon-processoren uit de E7-familie (codenaam Ivy Bridge-EX) en twaalf terabytes aan geheugen om complexe en data-intensieve workloads te kunnen afhandelen. Hierbij zijn inbegrepen supply chain, customer relationship management (crm), enterprise resource planning (erp) and data-analyse.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4729842). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.