Managed hosting door True

IBM oefent met kleinste filmpje 'atoom-opslag'

 

Filmbeeld uit 'A Boy and His Atom'

IBM heeft het kleinste filmpje ooit gepubliceerd en daarmee het Guinness Book of World Records gehaald. Wetenschappers van IBM Research hebben de film gemaakt met de kleinste elementen in het universum: atomen. Daarbij is een microscoop gebruikt die de film honderd miljoen maal kan vergroten. Volgens IBM maakt de technologie, gedemonstreerd in het filmpje, het ook mogelijk om data op atoomniveau op te slaan. Met behulp van deze nanotechnologie is veel meer informatie op te slaan op veel kleinere apparaten dan nu het geval is.

Door de atomen minutieus naast elkaar te plaatsen in een specifieke volgorde, creëerden de wetenschappers een filmpje dat bestaat uit 250 frames met stop-motion-actie. 'A Boy and his Atom' gaat over Atom, een personage dat kan dansen en zelfs op een trampoline kan springen.

IBM  stelt dat zijn wetenschappers recent al hebben aangetoond dat ze op 12 atomen 1 bit informatie kunnen opslaan. In de nabije toekomst wordt het dan wellicht mogelijk om bijvoorbeeld alle films ooit gemaakt op te slaan op een geheugenstick die niet groter is dan een vingernagel, aldus de ict-gigant. Smartphones en computers zouden dan in staat zijn op gigantische hoeveelheden data op te slaan dankzij nanotechnologie.

A Boy and his Atom

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4727138). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.