Managed hosting door True

Nominaties Computable Awards 2013 bekend

 

De ict-vaktitel Computable maakt de 55 genomineerden bekend die meedingen naar de Computable Awards 2013, de belangrijkste ict-vakprijzen in Nederland. Het gaat om projecten, bedrijven en personen die zich in het afgelopen jaar volgens Computable-lezers positief hebben onderscheiden binnen het ict-vakgebied.

Onder de genomineerden bevinden zich veel gevestigde namen uit de ict-sector met duizenden medewerkers als Accenture, HP, IBM, KPN en Microsoft. Maar ook de start-up Omgevingsalert met slechts drie werknemers dingt mee naar een van de felbegeerde awards. En in de categorie van chief Information officer (cio) van het jaar staat Marcel Krom van PostNL schouder aan schouder met Friso van den Berg, hoofd ict bij het Leger des Heils.

Hoewel in de persoonlijke categorieën van cio van het jaar en ceo van het jaar het ogenschijnlijk om de verdienste van één persoon gaat, willen deze awards juist het team en het bedrijf eren dat de opvallende prestaties mede mogelijk heeft gemaakt. De cio en ceo treden daarbij natuurlijk op als het boegbeeld van de ict-organisatie of onderneming. Dit is juist belangrijk te beseffen in een tijd waarin soms ingrijpende wijzigingen binnen organisaties moeten worden doorgevoerd.

Bezoekers van de website Computable.nl kunnen vanaf 6 mei 2013 hun stem uitbrengen op de genomineerden voor een Computable Awards 2013. De genomineerde bedrijven, personen of projecten zijn gekozen door een vijfkoppige vakjury. Voorafgaand aan het stemmen maakt de jury in individuele rapporten de onderbouwing van de nominaties bekend. Tot en met 8 oktober 2013 kunnen stemmen worden uitgebracht in elk van de elf categorieën.

De ict-vaktitel Computable reikt op 7 november 2013 voor het achtste jaar op rij de Computable Awards uit tijdens een feestelijke gala-avond in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Per categorie zijn vijf bedrijven, projecten of personen genomineerd.

De vakjury baseerde zich hierbij op suggesties van bezoekers van de website Computable.nl. Lezers is gevraagd aan de hand van een project dat hen het afgelopen jaar is opgevallen een partij uit de Nederlandse ict-sector voor te dragen voor een award. Het ging daarbij om projecten die bijzonder geslaagd, innovatief of omvangrijk zijn geweest.

Onafhankelijke jury

Uit de organisaties en personen die zijn voorgedragen selecteerde de jury voor elke award vijf genomineerden. De ranking door de jury en het aantal stemmen van Computable-lezers bepalen elk voor de helft welke genomineerde de award in november ontvangt. Het aantal keren dat een partij werd voorgedragen voor een nominatie speelde geen rol, de kwaliteit van de onderbouwing en informatie over het genoemde project wel.

De jury wordt gevormd door manager global technology Jeroen Aris van Heineken, directeur transformaties & outsourcing Fred Bons van Ordina, universitair docent ict & Recht Mathieu Paapst van de Rijksuniversiteit Groningen, eigenaar en directeur Jolan Smeets van Rood Projecten en managing partner Bernard Vuijk van Projects for Professionals.

Computable 100

Naast deze elf categorieën worden tijdens de feestelijke avond ook zes zogeheten Computable 100 Imago Awards uitgereikt. Deze gaan naar de beste zakenpartner van het jaar, de beste werkgever van het jaar, het meest innovatieve ict-bedrijf van het jaar en het krachtigste ict-bedrijf van het jaar. Ook zijn er awards voor de snelste stijger en de hoogste nieuwe binnenkomer in de Computable 100-lijst. Deze bedrijven worden geselecteerd door de financiële experts van Mazars Berenschot en hun imago wordt onderzocht door marktonderzoeksbureau Motivaction.

Stemmen

Breng nu je stem uit. Na het invullen van enkele persoonlijke gegevens krijg je via e-mail een stemlink toegestuurd. Door op de link te klikken opent zich een scherm waarin je in elke awards-categorie je favoriete persoon, project of partij aangeven.

Kijk in de Hall of Fame wie er in het verleden een Computable Award wonnen.

Genomineerd voor een Computable Award 2013 zijn:

ICT-dienstverlener van het jaar

Accenture
Cegeka
Centric
Ctac
Fortezza ICT

ICT-leverancier van het jaar voor het MKB

Infotheek
Korton Group
KPN
Twinfield
Visma Software

Softwareleverancier van het jaar

Cordys
IBM (SPSS)
Microsoft
Salesforce.com
Sitecore

Meest maatschappelijk verantwoorde ict-onderneming van het jaar

Durabilit
IT-Staffing
Nederland ICT
Eset Nederland
VX Company

Netwerk- en communicatieleverancier van het jaar

BT
Eurofiber
HP Networking
T-Systems
Ziggo

Hardwareleverancier van het jaar

Brocade
Bull
Dell
NetApp
Samsung

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4724512). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.