Managed hosting door True

D&P Data laat Euro Computer Groep failliet verklaren

 

Failliet

De Apeldoornse computergroothandel Euro Computer Groep (ECG) is failliet verklaard. Schuldeiser D&P Data, een Engelse distributeur met ook een verkoopkantoor in Alphen aan den Rijn, vroeg het bankroet aan. ECG kwam een paar jaar geleden in het nieuws nadat het als sponsor een conflict uitvocht met voetbalclub Agovv, eveneens uit Apeldoorn.

D&P Data bevestigt dat ECG zijn facturen voor it-gerelateerde producten niet betaalde en dat het daarom uiteindelijk het faillissement van het bedrijf heeft aangevraagd. Als curator is Gerard Beernink van Dommerholt Advocaten aangesteld. Hij doet nog onderzoek naar de oorzaken van het faillissement en wil op de conclusies daarvan nog niet vooruitlopen. Of er een doorstart van ECG komt, kan hij ook nog niet zeggen. Volgens Beernink heeft zich een aantal partijen gemeld die met name geïnteresseerd zijn in de domeinnamen.

Agovv

ECG kwam medio 2010 in het nieuws na een conflict met eerstedivisieclub Agovv. De distributeur eiste dat de voetbalclub nog 47.000 euro zou overmaken voor geleverde hardware en software. Agovv stelde dat de levering geschiedde in het kader van een barterdeal met gesloten beurzen. ECG liet bij de KNVB beslag leggen op de tv- en reclamegelden van Agovv en stapte naar de rechter. Die gaf het bedrijf gelijk; de voetbalclub kon niet aantonen dat er een barterdeal gesloten was. Agovv moest alsnog dertigduizend euro overmaken. Onduidelijk is of er ooit is betaald; de club verkeerde al in financiële problemen en ging begin 2013 failliet. De curator zegt nog uit te zoeken of er een verband bestaat tussen deze zaak en het ontstane geldgebrek bij ECG.

Boos

Euro Computer Groep was sinds 1998 actief als verkoper van computerproducten aan bedrijven en consumenten. Het bedrijf riep regelmatig negatieve reacties op. Klanten klaagden over een slechte service en niet geleverde spullen. Distributeurs spraken van getouwtrek over wel of niet geleverde apparatuur die vervolgens niet of laat werd afgerekend. Schuldeiser D&P Data wil geen commentaar geven over de verstandhouding met ECG. Curator Beernink meldt de reacties van boze klanten in zijn onderzoek te zullen betrekken.

Uit het faillissementvonnis, uitgesproken door de rechtbank Oost-Nederland, blijkt dat eigenaar Tjeerd-Jan Smit van ECG niet de moeite heeft genomen om zich te verweren tegen de aanvraag van D&P Data. Zelfs niet na een herhaaldelijke oproep. Smit was niet bereikbaar voor een reactie. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4705636). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.