Managed hosting door True

EET Europarts koopt divisies Kjaerulff1

 

Het Deense EET Europarts, distributeur van it- en consumentenelectronica, heeft Kjaerulff1 Digital en Development overgenomen. Deze twee divisies ontwikkelen en distribueren apparatuur en accessoires voor audio/video, zoals digitale tv-ontvangers, CA-modules, antennes en LNB-heads. Ook wordt de distributie van een aantal high-end merken als Loewe geregeld. EET Europarts wil deze activiteiten de komende tijd uitbreiden naar zijn vestigingen in de rest van Europa en Afrika. In Nederland is de distributeur actief vanuit Utrecht.

Het Deense Kjaerulff1 A/S uit Odense bestaat sinds 1956 en wil zich voortaan alleen nog richten op de snelgroeiende fiberdivisie met producten als intelligente gateways en smart home fiber optic solutions.

Voor EET Europarts is de aankoop van de divisies van Kjaerulff1 de achttiende overname sinds 1998. De groep, met 27 kantoren in 21 landen en het hoofdkantoor in het Deense Birkerød, heeft zo'n vierhonderd medewerkers en een omzet van 190 miljoen euro.  Met de overname versterkt EET met name zijn productgroep audio/video waarmee het recent is gestart.   

EET Group

EET Europarts maakt deel uit van de EET Group, sinds 1986 actief als distributeur voor reserveonderdelen, videosurveillance, upgrades en accessoires voor computers en printers. Het assortiment bestaat uit producten van onder andere HP, Lexmark, IBM, Canon, Acer, Axis, Cisco, Synology, Qnap, Mobotix, IQeye, SamsungTechwin, Ernitec, Sony, Sling Media, Sweex, Toshiba, MicroBattery, MicroMemory, MicroLamp, MicroStorage, MicroConnect, MicroScreen, Hitachi, Western Digital, Iogear, Garmin en Kensington.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4704316). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.