Managed hosting door True

Funai neemt inkjetbusiness Lexmark over

 

Overname

Funai Electric neemt voor ongeveer 77 miljoen euro (honderd miljoen dollar) de inkjetgerelateerde technologie en bezittingen over van Lexmark. Funai produceert sinds 1997 inkjet-hardware voor Lexmark als oem-producent. Na het sluiten van de overeenkomst zal Funai meer dan 1500 inkjet-patenten, Lexmarks inkjetgerelateerde onderzoeks- en ontwikkelingskapitaal en -tools, alle openstaande aandelen en de productiefaciliteiten van Lexmark International (Filipijnen) en andere inkjet-gerelateerde technologie├źn en bezittingen overnemen.

Door deze overname zal Funai de mogelijkheid hebben om inkjethardware en -onderdelen te ontwikkelen, produceren en verkopen. Deze overname is onderhevig aan de gebruikelijke bepalingen. Verwacht wordt dat de overname afgerond zal zijn binnen het eerste halfjaar van 2013.

Groeien inkjetprinterbusiness

De acquisitie van de inkjetgerelateerde technologieën en assets stelt Funai in staat om nieuwe inkjethardware en -onderdelen te lanceren onder de eigen merknaam. Funai wil de inkjetprinterbusiness laten groeien door eigen inkjetprinters en -onderdelen op de markt te introduceren. Door de inkjetpatenten, moderne productiefaciliteiten en uitgebreide onderzoeksmogelijkheden kan Funai de uitbreiding van zijn inkjetbusiness versnellen.

Klanten en distributeurs van Lexmark zullen geen verandering merken in de service of ondersteuning, omdat zij direct met Lexmark blijven werken. Funai zal de producent worden van de inkjetproducten van Lexmark die reeds op de markt zijn gebracht. Lexmark zal het bestaande klantenbestand blijven ondersteunen bij de verkoop, technische ondersteuning en garanties.

Reorganisatie

Eind augustus 2012 maakte Lexmark International bekend te stoppen met de ontwikkeling en fabricage van de inkjetprinterlijn. Wel kondigde het printerconcern aan de serviceverlening op uitgeleverde inktjetprinters en de nalevering van cartridges en andere toebehoren aan te houden. De reorganisatie die werd gestart zou wereldwijd 1700 banen kosten, waarvan 1100 fabrieksbanen en moest eind 2013 grotendeels zijn afgerond. Wat de gevolgen van deze overname voor deze reorganisatie zijn, wil Lexmark niet zeggen. 'Gezien Lexmark alles aan Funai verkoopt, is dat niet meer relevant en beslist Lexmark niet meer over de toekomst van deze fabrieken, banen, et cetera', zegt Niels Priem, general manager van Lexmark Benelux. 'Alles komt in handen van Funai en het is aan hen om hierover te beslissen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4704043). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.