Managed hosting door True

Bibliotheek Rotterdam kiest storage van Nexenta

 

Storageleverancier Rhodix in Veldhoven vernieuwt de opslagsystemen van Bibliotheek Rotterdam. Het gaat om een systeem op basis van zogeheten software-defined storage van de Amerikaanse leverancier Nexenta. Het nieuwe systeem vervangt de legacy storage-infrastructuur van de openbare bibliotheek.

Nexenta-partner Rhodix heeft een storage-oplossing ontworpen en geïmplementeerd met high availbility en cluster-functionaliteit om zo voldoende storage-capaciteit te bieden om de driehonderd virtuele desktop infrastructuur-terminals voor bezoekers, honderd terminals voor intern gebruik, honderd pc’s voor medewerkers en de verschillende databases te kunnen beheren.

Het systeem combineert NexentaStor, Nexenta HA Cluster plug-in software met Dell PowerVault MD3060e-storagesystemen en Dell PowerEdge R720-servers. De storageomgeving heeft een capaciteit van 30 TB. De nieuwe infrastructuur kan worden uitgebreid om aan de toekomstige behoefte van de bibliotheek te kunnen voldoen.

Bibliotheek Rotterdam is de meest bezochte culturele instelling van Rotterdam met 3,4 miljoen bezoekers per jaar en meer dan honderdduizend leden. De bibliotheek leent ieder jaar drie miljoen boeken en andere media uit en moet al deze transacties administreren.

Rhodix

Rhodix levert it-infrastructuren en managed services aan het midden- en kleinbedrijf en de publieke sector en heeft vestigingen in Veldhoven en Amstelveen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4702489). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.