Managed hosting door True

Muhba investeert in 4G, 5G en 10 Gbps FttH

 

Winst

Het in Rotterdam gevestigde Muhba Nederland financiert internationaal onderzoek en ontwikkeling van 4G mobiel, 5G draadloos en 10 Gbps Fiber to the Home (FttH)-telecommunicatie-infrastructuur en -toepassingen. Muhba Nederland wilt het leveren van grotere bandbreedte en hogere internetsnelheid, in vergelijking met huidige providers zoals KPN, Tele2, Ziggo en UPC, mogelijk maken.

Muhba richt zich al meer dan dertien jaar op specifiek onderzoek naar de beste technologieën en toepassingen voor de nieuwste generatie (next generation) telecommunicatie-infrastructuur. Dit wordt nu voor het eerst aangewend in een onderzoeks- en ontwikkelproject in Wembley, Londen. Muhba heeft hiervoor overeenkomsten afgesloten met een aantal belangrijke, lokale en internationale partners, waaronder technisch dienstverlener Imtech. In Wembley zullen de next generation-technologieën worden ontwikkeld, toegepast en getest. Het gaat dan om 4G mobiel, gebaseerd op geavanceerde lte-technologie, 5G draadloos, gebaseerd op next generation Wi-Fi-technologie, en 10 Gbps glasvezel.

Het project loopt ongeveer tot eind 2013 en kost naar verwachting meer dan twee miljoen euro. Dit wordt gefinancierd door middel van uitgifte van aandeelcertificaten via een op maat gemaakt, online crowdfunding-platform. De verkoop van aandeelcertificaten is reeds gestart.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4701898). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.