Managed hosting door True

CGI koppelt whereabouts-app aan WADA-systeem

 

Whereabouts-app

Topsporters moeten hun verblijfsgegevens, de zogenoemde ‘whereabouts’, doorgeven aan een dopingautoriteit of internationale federatie, zodat ze te lokaliseren zijn voor dopingcontroles. De in Nederland door ict-dienstverlener CGI ontwikkelde whereabouts-app voor smartphones maakt het heel eenvoudig om aan die verplichting te voldoen. Het World Anti-Doping Agency (WADA) gaat deze app nu wereldwijd gebruiken en CGI zorgt voor de koppeling met het internationale systeem.

Het WADA leidt de wereldwijde campagne voor een dopingvrije sport, onder andere door het beheer van de database waarin de meeste sporters hun verblijfsgegevens aanleveren. Met de whereabouts-app levert ons land daar een belangrijke bijdrage aan. Nederland is het eerste land ter wereld met een smartphone-applicatie voor het doorgeven van de verblijfsgegevens.

Gps-technologie

De Nederlandse Dopingautoriteit, CGI, InnoSportNL en NOC*NSF ontwikkelden de innovatieve smartphone-applicatie vanuit een grote behoefte bij de topsporters. Dankzij de app kunnen zij op elk moment van de dag met enkele klikken op hun mobiele telefoon hun verblijfsgegevens invoeren, controleren, wijzigen en doorsturen. Indien gewenst, laadt de app de actuele verblijfplaats automatisch in met behulp van de gps-technologie. De sporters kunnen zich ook laten herinneren aan hun verplichting door het invoeren van reminders.

De app is beschikbaar op de drie meest gebruikte platforms: iPhone, Android en Blackberry. CGI heeft de app ontwikkeld in opdracht van de Nederlandse Dopingautoriteit en zorgt er nu voor dat deze met het systeem van de WADA kan communiceren zodat het internationaal kan worden gebruikt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4698898). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.