Managed hosting door True

Prins Willem Alexander bezoekt AMS-IX

 

Prins Willem Alexander bij AMS-IX en Equinix

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) ontving op woensdag 20 maart Prins Willem Alexander voor een werklunch en rondleiding in Equinix’ datacenter AM3 Science Park Amsterdam. De prins liet zich informeren over de positie die Amsterdam wereldwijd inneemt, en het grote belang van die digitale economie voor Nederland.

Tijdens de bijeenkomst werd door AMS-IX met Prins Willem-Alexander gesproken over de omvang en relevantie van de internetinfrastructuur in de regio Amsterdam in nationaal en internationaal perspectief. De gemeente Amsterdam en de andere betrokken partijen spraken daarnaast onder meer over het economische en maatschappelijke belang van AMS-IX en de ruim 550 netwerken die op ‘s werelds grootste internetknooppunt zijn aangesloten. Mede door de aanwezigheid van AMS-IX in deze regio hebben bijvoorbeeld Cisco en Softlayer er hun Europese hoofdkwartier gevestigd. De lunchbijeenkomst werd afgesloten met een inhoudelijk debat over de groeifactoren en eventuele obstakels voor de Nederlandse internetinfrastructuur en mogelijke toekomstscenario’s voor de digitale economie.

Voorafgaand aan de lunchbijeenkomst vond er een rondleiding plaats door het AM3 Science Park Amsterdam-datacenter, een van de twaalf datacenters waarin AMS-IX actief is. Daarbij werd Prins Willem-Alexander inzicht geboden in de aanwezige netwerken, internet exchanges en voorzieningen voor bedrijven actief in de digitale economie.

Digitale economie

‘Als AMS-IX zijn we erg verheugd over de getoonde belangstelling van ons toekomstige staatshoofd’, zegt Job Witteman, ceo van AMS-IX. ‘Nederland neemt wereldwijd een toppositie in op het gebied van internetinfrastructuur. Deze infrastructuur levert een belangrijke bijdrage aan de digitale economie. Mede dankzij deze goede internetvoorzieningen groeit de datacenter- en cloud computing-industrie in Nederland erg hard en neemt Nederland ook hier internationaal een belangrijke positie in. Handelsnatie Nederland staat inmiddels synoniem voor vervoer via lucht, weg, water en internet, en daar mogen we met recht trots op zijn.’

‘Het bezoek van Prins Willem-Alexander onderstreept het belang van de digitale sector voor de Nederlandse economie’, zegt Michiel Eielts, algemeen directeur van Equinix Benelux. ‘Equinix bijvoorbeeld stelt klanten in staat om vanaf deze ene netwerkrijke locatie klanten in heel Europa en zelfs de rest van de wereld te bedienen. Dat trekt enerzijds veel buitenlandse bedrijven aan die zich in Europa willen vestigen en daardoor kiezen voor Amsterdam en biedt anderzijds grote kansen voor innovatieve Nederlandse bedrijven.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4693092). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.