Managed hosting door True

PQR helpt De Zorggroep aan Office 365

 

Zorg

De Zorggroep wilde eenvoudig kunnen communiceren met zijn medewerkers. Een uniforme mailomgeving bleek daarvoor de beste oplossing. Ict-dienstverlener PQR heeft Microsoft Office 365 aangeboden en geïmplementeerd.

De Zorggroep is in 2008 ontstaan uit een fusie tussen drie gerenommeerde zorgorganisaties in Limburg. De Zorggroep heeft 8.700 medewerkers en werkt met 2700 vrijwilligers. Daarnaast zijn er tienduizend cliënten. Al deze mensen zijn verspreid over meer dan 85 locaties. De afdeling PR & Communicatie wilde graag eenvoudig met al deze mensen kunnen communiceren. Dat was lastig, omdat iedereen zijn eigen e-mailomgeving en e-mailadres gebruikte. De Zorggroep besloot daarom over te stappen op een gestandaardiseerde mailomgeving.

Hybride omgeving

Omdat een deel van de medewerkers on premise en een deel in de cloud zou gaan werken, was een hybride omgeving de beste optie. Er werd besloten de bestaande omgeving aan te vullen met Microsoft Office 365. PQR nam het ontwerp en de implementatie voor zijn rekening. ‘Tijdens de ontwerpfase kwam naar voren dat de upgrade naar Office 365 minder eenvoudig zou zijn dan in eerste instantie werd verwacht’, zegt Jo Smeets, teamleider ICT Technisch Beheer. ‘Wij hebben echt te kampen gehad met early adopter-problemen.’

Zo moesten on premise-gebruikers gedwongen migreren naar Exchange 2010. Deze migratie had ook gevolgen voor de archivering. Gegevens die in Exchange 2007 waren gearchiveerd, moesten naar 2010 worden omgezet omdat ze anders niet meer benaderd konden worden. Dit leidde tot een vervanging van de storageomgeving en een upgrade van de back-up.

Uniforme mailomgeving

Inmiddels draait de nieuwe Office 365-omgeving en werken er zo’n vijfduizend medewerkers on premise en zo’n vijfduizend in de cloud. ‘Bij aanvang van het project bleek dat Office 365 eigenlijk niet is ontworpen voor hybride omgevingen’, vervolgt Smeets. ‘Met PQR en Microsoft hebben we hiervoor oplossingen gezocht en gevonden en ons doel gerealiseerd: één gezamenlijke uniforme mailomgeving voor al onze medewerkers.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4692743). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.