Managed hosting door True

KPN verkoopt IS&P aan Spie Nederland

 

Overname

KPN heeft overeenstemming bereikt om de dochteronderneming Infrastructure Services & Projects (IS&P) te verkopen aan technisch dienstverlener Spie Nederland. Financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt. De zeshonderd fte gaan naar Spie over. De ruim honderd miljoen euro omzet uit 2012 wordt in de boeken opgevoerd als onderdeel van KPN Zakelijke Markt.

IS&P richt zich op installatie, beheer en onderhoud van bedrade en draadloze communicatie-infrastructuren voor data en voice-connectiviteit en datacenters op locatie. Binnen Spie zal IS&P de basis gaan vormen van de nieuwe divisie Spie Integrated Connectivity Solutions (Spie-ICS). In deze divisie wordt ook het in september vorig jaar overgenomen Gebr. Van der Donk ondergebracht. IS&P kan zijn activiteiten binnen Spie-ICS verder ontwikkelen en blijft diensten aanbieden aan KPN-klanten. IS&P heeft vestigingen in Zoetermeer, Houten, Apeldoorn, Eindhoven, Rotterdam en Assen.

Preferred partner

De verkoop van IS&P past binnen de strategie van KPN om niet-kernactiviteiten te verkopen en samen te werken met een geselecteerd aantal preferred partners. Spie-ICS zal zijn status als preferred partner van KPN voor een periode van ten minste drie jaar behouden. KPN zal daarbij Spie-ICS opnemen in zijn totale pakketaanbod voor (digitale) werkplekconnectiviteit aan zakelijke klanten.

De overname moet nog door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) worden goedgekeurd. Ook moet nog KPN’s Ondernemingsraad worden geconsulteerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4692275). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.