Managed hosting door True

Staat eist 24 miljoen euro van KPN om OT2010

 

Justitia

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties start een schadevergoedingsprocedure tegen KPN. Het ministerie stelt dat KPN de OT2010-aanbesteding voor vaste telefonie heeft gehinderd door onrechtmatig handelen bij zijn inschrijving. Verschillende media melden dat de Nederlandse staat 24 miljoen euro van KPN gaat eisen.

Door het oponthoud kon pas in 2012 de opdracht definitief gegund worden aan Tele2. Dat was voor een hoger bedrag dan de eerdere inschrijving van KPN. De staat, in dit geval de rijksoverheid en ruim honderd decentrale overheden, claimt hierdoor aanzienlijke schade te hebben geleden. Het ministerie heeft geprobeerd met KPN de schade te regelen, maar die onderhandelingen zijn mislukt. Hierdoor stapt de staat nu naar de rechter.

Een ware lijdensweg

De definitieve gunning van het perceel Vaste Telefonie binnen de overheidsbrede aanbesteding OT2010 was een ware lijdensweg voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In augustus 2010 tekenden verliezers van dit onderdeel voor de eerste keer bezwaar aan tegen de voorlopige gunning, waar toen nog niet bekend was om welke bedrijven het ging. In de zaak werd duidelijk dat KPN de opdracht had toegewezen gekregen, maar dat het bedrijf oneerlijk zou hebben geconcurreerd door verlaagde inkooptarieven te hanteren. De klacht werd gegrond verklaard en Tele2 kreeg de opdracht gegund. KPN won vervolgens weer een kort geding, waarna de staat zelf in hoger beroep ging.

De staat besloot de aanbesteding dan maar opnieuw uit te schrijven, maar hier tegen ging de nummer drie, BT, weer in beroepDe rechter dwong vervolgens de staat om aan KPN te gunnen, waar Tele2 weer tegenin ging. Van de Opta moest KPN echter zijn bod intrekkenwaaraan het telecombedrijf gehoor gaf. Eindelijk kon daarom de opdracht definitief gegund worden aan Tele2.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4680415). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.