Managed hosting door True

Ictivity vernieuwt infrastructuur Ple1n-gemeenten

 

Ict-dienstverlener Ictivity gaat de centrale ict-omgeving van de drie Brabantse gemeenten Haaren, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode vernieuwen en beheren. Op het gebied van ict, belastingen en p&o werken deze gemeenten samen onder de naam Ple1n-gemeenten. Het contract heeft een looptijd van drie jaar met twee maal de mogelijkheid om met een jaar te verlengen. De Ple1n-gemeenten trekken één tot anderhalf miljoen euro uit voor de vernieuwde ict-infrastructuur, die uiterlijk 1 juli 2013 opgeleverd moet zijn. Over de aansluitende kosten voor het beheer is niks bekend gemaakt.

De drie gemeenten Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Haaren zijn een ict-samenwerking aangegaan voor het realiseren van een uniforme, op de toekomst gerichte ict-infrastructuur. Deze moet de kwaliteit versterken, de kwetsbaarheid verminderen en de kosten moeten beheersbaar zijn. Doelstelling hierbij is dat de ict-infrastructuur maximaal bijdraagt aan de dienstverlening voor burgers, bedrijfsleven en andere organisaties die diensten afnemen van de gemeenten.

Het nieuwe werken

Op dit moment heeft elke gemeente nog een eigen ict-infrastructuur. In 2013 wordt er een shared service center gerealiseerd waarbij gemeente Sint-Michielsgestel de hoofdlocatie is en Sint-Oedenrode de uitwijklocatie vormt. Door de inzet van onder andere vdi-technologie voor 550 werkplekken ontstaat er een flexibele en schaalbare omgeving. Hiermee is de technische basis gelegd voor het nieuwe werken. Een aanzienlijk deel van de medewerkers krijgt zo de faciliteit om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken.

‘Het samenvoegen van een drietal ict-omgevingen vraagt om een doordachte aanpak’, meent Wilbert van Beek, commercieel directeur Ictivity Groep. ‘We hebben er dan ook voor gekozen om de nieuwe ict-omgeving in grote mate te standaardiseren zodat het beheer, door deze centralisatie- en virtualisatieslag, vereenvoudigd wordt, Hierdoor zal dan ook tijd en geld bespaard worden. Door de combinatie van de eigen ict-afdeling van Plei1n-gemeenten en de co-sourcingsdienstverlening van Ictivity Groep wordt de continuïteit van de gemeentelijke dienstverlening gewaarborgd.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4665921). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.