Managed hosting door True

Zorginstellingen gunnen Impulse miljoenenklus

 

Vijf grote zorginstellingen voor kinder-en jeugdpsychiatrie hebben een contract ondertekend met leverancier van zorginformatiesystemen Impulse Info Systems. Na een selectietraject dat twee jaar in beslag nam, is het softwarebedrijf uit Oldenzaal nu definitief de leverancier die het zorginformatiesysteem User binnen de instellingen Triversum, Karakter, De Bascule, Curium-LUMC en De Jutters mag uitrollen. De instellingen hebben diverse locaties binnen heel Nederland en zijn voor de selectie van softwarepakketten verenigd in de K5.

Twee jaar geleden is Impulse Info Systems bij een landelijke aanbesteding door GGZ Nederland gekozen tot softwareleverancier van zorginformatiesystemen in Nederland. Sindsdien zijn er vijftien contracten afgesloten met zorginstellingen. Het nieuwe contract met de vijf zorginstellingen is de grootste order ooit in het negentienjarig bestaan van het bedrijf.

Vereniging EPD van GGZ Nederland

De looptijd van de overeenkomst is vier jaar en het contract kan één keer verlengd worden onder de raamovereenkomst die gesloten is met vereniging EPD van GGZ Nederland. Over de waarde van het contract doet directeur Henk Koopman geen uitspraken, maar hij laat wel doorschemeren dat ‘het om een opdracht gaat van meerdere miljoenen euro’s, waarmee we nog meer zekerheid kunnen bieden aan onze tachtig medewerkers voor de komende jaren.’

In totaal gaan er ongeveer 3200 medewerkers van de vijf zorginstellingen verdeeld over tachtig tot honderd locaties met het zorginformatiesysteem User werken. Het wordt geleverd volgens het nieuwe concept ‘User in a box’. Dit houdt in dat Impulse Info Systems de oplossing op database-appliances van Oracle levert. ‘De gehele (red)stack van Oracle wordt geïmplementeerd en geplaatst bij de klant’, legt Koopman uit. ‘Impulse doet het volledige technische beheer op afstand.’

Oracle-middleware

User gebruikt veel softwarecomponenten van Oracle, zoals de middleware die gebaseerd is op Weblogic. De software is ontwikkeld op basis van Oracle ADF. Deze technologie gebruikt Oracle zelf ook voor Oracle Fusion-middleware, die Oracle Business Suite, Siebel, JD Edwards en Hyperion gaat vervangen.

Impulse is volgens Koopman één van eerste bedrijven in de Benelux die overstap heeft gemaakt van Forms naar ADF. Andere componenten in ADF zijn Database Enterprise Edition, Advanced Compression, Editions, Database Vault, Datamask, Active Dataguard, Partioning, BI-mobile, Total Recall en geintegreerde Oracle Business Intelligence (OBI). Met behulp van Oracle ADF kan webgeoriënteerde software zoals apps ontwikkeld worden.

Implementatie in twee fasen

De implementatie van User gebeurt in twee fasen. De eerste fase is de overgang van de huidige applicatie naar User, de tweede fase is de implementatie van zorgprogramma’s binnen het systeem. Impulse Info Systems zet twaalf medewerkers in voor de implementatie, na oplevering wordt het softwarehuis verantwoordelijk voor het technisch beheer en ondersteuning van de functionele beheerders van de instellingen.

Impulse Info Systems heeft in het recente verleden ook opdrachten uitgevoerd bij onder andere Dimence, GGZ Eindhoven, het ministerie van Justitie en Kentalis. Op dit moment heeft het softwarebedrijf ongeveer veertig klanten met ongeveer dertigduizend gebruikers. Er wordt momenteel ook nog bij andere instellingen geïmplementeerd, zoals GGZ Centraal.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4657315). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.