Managed hosting door True

Cisco verkoopt Linksys aan Belkin

 

Leverancier van netwerkapparatuur Cisco verkoopt dochteronderneming Linksys, leverancier van consumentenapparatuur, aan concurrent Belkin. Daarmee trekt Cisco zich terug uit de consumentenmarkt, waar het in 2003 in stapte met de aankoop van Linksys.

Het voornemen van Cisco om Linksys van de hand te doen lekte in december al uit, toen bekend werd dat de netwerkleverancier de zakenbank Barclays had gevraagd een koper voor de consumententak te zoeken. Cisco-topman John Chambers besloot al eerder afscheid te nemen van consumentenproducten. Hardware en diensten voor bedrijven leveren het bedrijf een hogere marge op.

Naast de thuisrouters van Linksys nam Cisco in 2011 al afscheid van de Flip-videocamera’s en in 2012 van de Cius tabletcomputers. Cisco telde in 2003 vijfhonderd miljoen dollar voor Linksys neer.

Omzetdaling

Cisco brengt geen precieze cijfers over de omzet van zijn consumententak naar buiten. De inkomsten uit de thuistak worden op een hoop geveegd met die uit andere netwerk- en opkomende technologieën. Die omzet daalde in het laatste kwartaal met 12 procent naar 220 miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4650452). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.