Managed hosting door True

Kool volgt Van Leenen op als CEO van Infotheek

 

Jordy Kool

Jordy Kool

Infotheek heeft Jordy Kool tot de nieuwe chief executive officer benoemd. Kool was hiervoor werkzaam als chief operations officer bij de Leidse it-hardwareleverancier. Hij volgt hiermee Duco van Leenen op.

Jordy Kool begon in 2009 als commercieel directeur bij Infotheek. Na anderhalf jaar was hij als chief operations officer verantwoordelijk voor alle sales-, marketing-, finance- en services-activiteiten van de Infotheek Groep, zowel nationaal als internationaal. Voor zijn komst naar Infotheek bekleedde hij diverse sales- en senior managementfuncties in de telecom, it en media bij onder andere KPN, UPC, HP en Reed Elsevier.

Bedrijfsopvolging

De functiewisseling van Kool was op de achtergrond al langer in gang gezet. Van Leenen droeg de afgelopen jaren steeds meer verantwoordelijkheden over aan Kool. Aanvankelijk stond de overdracht gepland medio 2013. Omdat de overdracht sneller dan verwacht werd voltooid, is dit moment vervroegd. Van Leenen blijft actief in de directie als managing partner.

‘De afgelopen jaren heeft Kool bewezen dat hij de functie van ceo uitstekend kan vervullen, want hij heeft Infotheek significant naar een hoger niveau getild’, zegt Duco van Leenen over zijn opvolger. ‘Het maakt het daarom voor mij makkelijker om Infotheek meer los te laten. Ik denk dat menig ondernemer het naarmate van tijd lastig vindt om de verantwoordelijkheden uit handen te geven. Ik heb echter goed nagedacht over wat ik daadwerkelijk leuk vind om te doen en de overdracht is geleidelijk verlopen. Daardoor kan ik na 22 jaar als ceo met een gerust hart plaats maken voor Kool. Als managing partner blijf ik actief in de directie en ik blijf betrokken bij diverse interne projecten bij Infotheek. Verder zal ik mij bezig houden met het borgen van ondernemerschap en waar gewenst deel ik graag mijn opgedane kennis van de afgelopen jaren met anderen in het bedrijf.’

Buitenlandse vestigingen

Onder de leiding van Jordy Kool en Duco van Leenen groeide Infotheek de laatste vier jaar met gemiddeld 30 procent. De van oorsprong Leidse onderneming telt ruim 350 medewerkers. Sinds 2009 opende Infotheek lokale vestigingen in België, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

De afgelopen jaren is Infotheek zeer sterk gegroeid. Om deze groei voort te zetten investeert Infotheek. ‘In februari beginnen we met de verbouwing van ons nieuwe distributiecentrum’, zegt Jordy Kool. ‘Als deze verbouwing is voltooid, naar verwachting in de zomer van dit jaar, dan hebben we de beschikking over 16.500 vierkante meter magazijnruimte. Dat is twee keer zoveel als dat we nu hebben. Daarnaast investeren we ook veel in eigen personeel door het aanbieden van trainingen, cursussen en opleidingen. Door juist nu te investeren, streven we naar eenzelfde of grotere groei voor de komende jaren.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4642358). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.