Managed hosting door True

WD koopt Arkeia Software voor MKB-portfolio

 

Overname

Storageleverancier WD, dochteronderneming van Western Digital Corporation, breidt zijn mkb-portfolio uit door de overname van Arkeia Software. Dit bedrijf levert netwerk back-upsoftware en -toepassingen. Arkeia Network Backup 10.0, dat hybride cloud back-up beschikbaar maakt, is per direct beschikbaar.

‘Met de producten van Arkeia breiden we onze mkb-oplossingen verder uit’, zegt Truus Hoeve, channel marketing manager bij WD. ‘Ondernemingen in het mkb hebben tegenwoordig te maken met steeds meer bedrijfskritische data die moeten worden opgeslagen, gedeeld, beschermd en beveiligd. Onze kleine opslagserver, de WD Sentinel, biedt kleinere bedrijven en werkgroepen al gecentraliseerde back-up- en opslagfaciliteiten. De back-upsoftware van Arkeia geeft met name grotere mkb-klanten een uitgebreide en veelzijdige beveiligingsoplossing.’

Progressive Deduplication

De software, producten en virtuele toepassingen van Arkeia maken back-ups op schijf, tape en in de cloud mogelijk. Dankzij de Progressive Deduplication-technologie van het bedrijf gaat het maken van een back-up naar een hybride cloud sneller doordat er minder bandbreedte nodig is om de back-up sets te dupliceren via wide area networks (wan’s). Arkeia biedt zijn producten wereldwijd aan via resellers en managed service providers.

WD had Arkeia al eerder overgenomen, maar heeft dit stil gehouden. Door het samenvoegen van alle medewerkers, technologie en producten van Arkeia bij WD is de overname afgerond. Arkeia wordt geïntegreerd in de unit Branded Products SMB (gericht op het mkb) van WD. Vooralsnog behouden de producten de naam van Arkeia. De bestaande software en toepassingen worden intact gehouden. Over de financiële kant van de transactie is niets bekend gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4641987). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.