Managed hosting door True

Actebis Computers heet voortaan Also Nederland

 

Ict-distributeur Actebis Computers uit Nieuwegein heeft vanaf begin 2013 de naam overgenomen van het Zwitserse moederbedrijf Also. De overige vestigingen van de Also Groep zullen uiterlijk in april de naam Also gaan dragen. Also is in Nederland sinds 1994 geautoriseerd distributeur van componenten, computers, randapparatuur, netwerkproducten, software en opslagproducten. Also Nederland zal als zelfstandige dochteronderneming van de groep blijven opereren.

De Also Groep, ontstaan na een fusie van Also en Actebis begin 2011, behoort met een omzet van 6,3 miljard euro tot de grootste distributeurs van ict-producten en consumentenelektronica in Europa.  Het hoofdkantoor bevindt zich in het Zwitserse Hergiswil. De meerderheid van de aandelen is in handen van het Duitse familiebedrijf Droege Group.

Eind vorig jaar nam Also een belang van 51 procent in Atomblock, een Nijmeegse distributeur van software, met name computergames. Ook wil het Zwitserse ict-distributieconcern de meerderheid van de aandelen van Scholten Awater-moeder Saphin overnemen. Die onderneming is ook eigenaar van distributeur van printertoebehoren Alpha International uit Nijmegen en heeft de helft van printerdienstverlener OSN uit Nieuwegein. Volgens Also ligt er een intentieverklaring maar zijn de onderhandelingen nog niet afgerond.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4629288). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.