Managed hosting door True

Vestiging Nederland nu formeel onderdeel van de Prodware Groep

Aandeelhouder Qurius wil beurs-NV verkopen

 

Nu Qurius Nederland formeel onderdeel van de Prodware Groep is geworden, zou normaal gesproken de Qurius NV geliquideerd en opgeheven worden. Er blijkt echter interesse in de markt te bestaan om deze lege NV over te nemen. Aandeelhouders vroegen eerder al de optie van handhaving van de Qurius NV te overwegen in plaats van de vennootschap te liquideren. De raad van bestuur en de raad van commissarissen van Qurius bekijken momenteel de haalbaarheid van deze optie.

Qurius NV maakt bekend dat het alle betalingen van Prodware heeft ontvangen voor de verkoop van de resterende werkmaatschappijen. De ict-dienstverlener ontving 139.480 Prodware-aandelen die bij de huidige beurskoers van ongeveer 7,50 euro een totale waarde vertegenwoordigen van iets meer dan één  miljoen euro. Ook de schuld van 9,5 miljoen euro van Qurius nv werd ingelost.

De vennootschap kan nu opgeheven worden. Maar in de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van 4 oktober 2012 stelden aandeelhouders al voor de Qurius NV te verkopen, in plaats van te liquideren. De beursgenoteerde onderneming zou als een lege vennootschap verkocht kunnen worden als dit voordeliger voor de aandeelhouders zou zijn. Deze vraag werd gehonoreerd en nu blijkt dat de interesse van de markt sindsdien is vernieuwd. De raad van bestuur en de raad van commissarissen bekijken momenteel de verschillende opties. Het bestuur van Qurius NV roept binnenkort een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen om de toekomst van de vennootschap met de aandeelhouders te bespreken.

Qurius Nederland en QIPtree

Nu Qurius NV formeel de aandelen van Qurius Nederland BV heeft overgedragen aan Prodware, is ook het softwareonderdeel QIPtree van de voormalig Franse ict-dienstverlener. De formele overdracht van Qurius Tsjechië wordt in de komende weken verwacht. Hiermee is Qurius nv een netto-schuldenvrije, lege vennootschap geworden, zonder activiteiten en geen bezittingen anders dan kasgelden en de Prodware-aandelen die als betaling zijn ontvangen.

Leen Zevenbergen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Qurius NV en directeur van Qurius Nederland, treedt met onmiddellijke ingang af als voorzitter van de Raad van Bestuur van Qurius NV. Zoals eerder bekend gemaakt, zal Zevenbergen zich bij Prodware gaan richten op strategie, internationale klanten en innovatie. Evert Smid, lid van de Raad van Commissarissen van Qurius nv, treedt eveneens met onmiddellijke ingang af. Dit omdat de vennootschap geen zakelijke activiteiten meer onderneemt die toezicht behoeven en om de kosten van de vennootschap in lijn te brengen met de taken die resten voor de Raad van Commissarissen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4619259). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.