Managed hosting door True

Also-Actebis koopt online distributeur Atomblock

 

Distributeur Also-Actebis uit Zwitserland heeft een belang van 51 procent genomen in Atomblock. Dit Nijmeegse bedrijf distribueert elektronische software, met name games. Atomblock was eigendom van de Nederlandse softwaredistributeur Micromedia. Met de overname krijgt Also-Actebis in Europa de beschikking over een platform voor het verspreiden van software, games en overige digitale content.

Atomblock is sinds 2010 in de Benelux actief met een platform voor elektronische softwaredistributie. De nieuwe eigenaar gaat het platform nu ook inzetten in andere Europese landen onder de naam Also-Digital. Het platform van Atomblock is te integreren in het verkoopproces van (online) winkeliers en uitgevers, en te koppelen aan bestaande erp- en crm-systemen. In de Benelux blijft Atomblock via Micromedia retailers bedienen. 

Saphin

Het Zwitserse ict-distributieconcern maakte kortgeleden ook bekend de meerderheid van de aandelen van Saphin over te willen nemen. Dat is de holdingmaatschappij van hardwaredienstverlener Scholten Awater en distributeur van printertoebehoren Alpha International uit Nijmegen. Ook heeft Saphin een belang van 50 procent in de printerdienstverlener OSN uit Nieuwegein. Volgens Also-Actebis is er een intentieverklaring ondertekend maar zijn de onderhandelingen nog niet afgerond.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4619107). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.