Managed hosting door True

Capita levert clouddienst via Equinix-datacenter

 

Equinix AMS3 Science Park Amsterdam

Het Equinix AMS3-datacenter op Science Park in Amsterdam

Datacenterleverancier Equinix en ict-dienstverlener Capita IT Services gaan regionaal samenwerken om Europese klanten internationale hosting en datacenters te kunnen leveren. De samenwerking geeft klanten van Capita de mogelijkheid Equinix-datacenters over de hele wereld te gebruiken.

Door de alliantie met Equinix kan Capita zijn huidige datacenteraanbod verbeteren, dat op het moment meer dan honderd zakelijke en particuliere klanten ondersteunt. Capita biedt beheerde co-locatiediensten en heeft ervaring met het beheren van bedrijfsgegevens voor bijvoorbeeld de FSA (Financial Services Authority) en van gegevens die via Communications-Electronics Security Group (CESG) zijn beveiligd. Capita kan zo nieuwe klanten helpen een weg te vinden door het ingewikkelde woud aan wettelijke regelgeving. De samenwerking met Equinix maakt het Capita mogelijk beveiligde clouddiensten te bieden aan de klanten die gebruik maken van de Equinix-datacenters.

Cloudoplossingen

‘Bedrijven hebben veel moeite om bestaande it-resources samen te voegen met de nieuwe platformen voor social networking, samenwerking en mobiele toepassingen’, zegt Mark Brown, cto bij Capita IT Services. ‘Dit geeft ons de mogelijkheid om onze klanten meerwaarde te kunnen bieden. Cloud computing was nogal een hype in de media, maar initiatieven zoals het programma G-cloud van de Engelse overheid geven aan dat het omslagpunt daadwerkelijk bijna is bereikt. Door dit marketingverbond kan Capita de basis leggen voor het bieden van cloudoplossingen over de hele wereld, terwijl toch de focus blijft op het naleven van wettelijke regelgeving. Dit is van bijzonder belang voor onze klanten in het verzekeringswezen en de openbare sector.’

‘Naast de voor de hand liggende zakelijke voordelen, bieden datacenters ook een uitstekende inkomstenkans’, zegt Dick Theunissen, cmo van Equinix EMEA. ‘Door de alliantie hebben de klanten van Capita toegang tot Equinix Marketplace, een hulpmiddel dat bedrijven een beter inzicht geeft in wie er nog meer gebruikmaakt van de Equinix-faciliteiten. Hierdoor kunnen bedrijven gemakkelijk onderling contact leggen. We werken al heel lang samen met Capita en we verheugen ons erop deze samenwerking uit te breiden naar nieuwe markten, waardoor Capita een portfolio kan aanleggen met wereldwijde cloudoplossingen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4593615). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.