Managed hosting door True

iCentre neemt Apple-reseller iAm Store over

 

De overname van Apple-winkelketen iAm Store door iCentre is afgerond. iAm Store (voorheen Machouse en HTR) heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Hilversum, Dordrecht, Veenendaal en Arnhem. Daarnaast zijn de zakelijke activiteiten van het voormalige iAm Business Centre in Veenendaal overgenomen. Na de overname telt Apple-wederverkoper iCentre 33 vestigingen in Nederland. Op 17 november 2012 opent iCentre de 34ste vestiging in Bussum.

Met de overname van iAm Store versterkt iCentre zijn positie in Nederland. Het bedrijf wil groeien via acquisities en autonome groei en heeft ook ambities om dat over de grens te gaan doen. De groeiplannen worden geleid door chief executive officer (ceo) Wouter Schortinghuis. Daarnaast heeft iCentre in het afgelopen jaar het directieteam versterkt door de benoeming van Raymond Cohen als algemeen directeur iCentre Nederland en Martin de Jong als operationeel directeur.

Investeringsmaatschappij Antea heeft een belang van 80 procent in iCentre, de overige 20 procent van de aandelen zijn in handen van het management, met name bij Schortinghuis. Antea wilde overigens zijn belang een paar maanden terug verkopen aan BCU Holding van Bob Ultee. Deze exit ging echter niet door nadat BCU meerdere contractuele aanbetalingstermijnen niet nakwam. Afgelopen mei ontbond Antea deze voorgenomen overname.

iCentre is een keten van Apple-wederverkopers in Nederland. De groep realiseerde in 2011 met 26 winkels en zo'n 375 medewerkers een omzet van 170 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4592460). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.