Managed hosting door True

Cisco en Citrix versterken desktopvirtualisatie-band

 

Samenwerken

Cisco en Citrix gaan hun samenwerking op het gebied van desktopvirtualisatie verder uitbreiden op drie strategische vlakken: cloudnetwerken, cloud orchestration en mobiele werkstijlen. De samenwerking bestaat uit een gezamenlijke investering in werknemers en middelen die zorgen voor technologische innovatie, integratie en validatie van oplossingen, klantondersteuning en gezamenlijke wereldwijde investeringen.

Cisco integreert zijn L4-L7-diensten op het gebied van datacenters en cloudinfrastructuur in een multi-services infrastructuur voor verschillende diensten. Cisco Cloud Network Services is gebaseerd op een ecosysteem van applicaties en netwerkdiensten van Cisco en partnerapplicaties en netwerkdiensten. Als onderdeel van de samenwerking wordt NetScaler, de application delivery controller van Citrix, geïntegreerd met de netwerk- en veiligheidsoplossingen van Cisco, waaronder Cisco Wide Area Application Services en Cisco Adaptive Security Appliance.

Cloud orchestration

Cisco en Citrix gaan een geïntegreerde cloudoplossing ontwikkelen voor clouddienstverleners en zakelijke eindgebruikers, gebaseerd op het portfolio van beide organisaties. Hieronder vallen het Cisco Unified Computing System, Cisco Nexus Series switching en Cisco Open Network Environment. Ook de cloud orchestration-oplossing Citrix CloudPlatform, onderdeel van Apache CloudStack, hoort hierbij. Met de geïntegreerde oplossing kunnen organisaties en dienstverleners efficiënte public, private en hybride clouds opleveren.

Cisco en Citrix gaan gezamenlijk oplossingen voor mobiele werkstijlen en bring your own device ontwikkelen, waardoor mobiele gebruikers veilig toegang hebben tot zakelijke applicaties, data voice- en samenwerkingstools vanaf iedere locatie en ieder apparaat. De gezamenlijke oplossing verbindt samenwerkingstechnologie van Cisco (waaronder Cisco Jabber client) met Citrix Receiver self service mobile access client en Citrix CloudGateway voor zakelijk mobility beheer.

Business verdubbeld

Sinds de aankondiging van het partnership een jaar geleden tijdens Citrix Synergy, hebben Cisco en Citrix hun business meer dan verdubbeld door het uitrollen van tienduizenden nieuwe virtuele desktops bij klanten over de hele wereld. Het gaat hierbij om de implementatie van Cisco's Virtualization Experience Infrastructure smart solution met Citrix XenDesktop. De combinatie van de computer-, netwerk- en samenwerkingsoplossingen van Cisco met de desktopvirtualisatiesoftware van Citrix maakt voor het eerst een virtuele desktopoplossing mogelijk met rijke media.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4588650). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.