Managed hosting door True

Nexenta levert Rheden OpenStorage-oplossing

 

Opslagsoftwareleverancier Nexenta Systems heeft de storage-omgeving van de gemeente Rheden opgewaardeerd met NexentaStor. Met deze oplossing van Nexenta is de gemeente erin geslaagd om zijn storage-infrastructuur te verbeteren, een disaster recovery-strategie te implementeren en maar liefst honderdduizend euro aan opslagkosten te besparen.

De gemeente Rheden heeft ongeveer vierhonderd werknemers in dienst die circa 44.000 inwoners bedienen. De gemeente is sterk afhankelijk van technologie om een optimale dienstverlening via internet en op basis van persoonlijk contact te kunnen garanderen.

ZFS, NFS, CIFS en deduplicatie

Rheden maakte gebruik van negentig gevirtualiseerde servers van VMware. ESXi bood de verouderde storage-infrastructuur van de gemeente onvoldoende capaciteit. Rheden had behoefte aan een storage-oplossing die in staat was om mee te groeien met het aantal digitale activa. De gemeente koos voor Nexenta vanwege zijn prestatie- en capaciteitsmogelijkheden. De oplossing van Nexenta biedt mogelijkheden als ZFS-ondersteuning, deduplicatie, NFS en CIFS.

De gemeente Rheden heeft twee storage area networks met NexentaStor geïnstalleerd die de organisatie in staat stellen om een disaster recovery-strategie te implementeren. De tweede eenheid staat opgesteld op een externe locatie om 100 procent uptime te garanderen van de diensten die de gemeente levert.

VMware

'NexentaStor biedt de gemeente Rheden opslagmogelijkheden die zowel nu als in de toekomst belangrijke voordelen opleveren', zegt Jacco van Achterberg, commercieel directeur emea bij Nexenta Systems. 'Dankzij de compatibiliteit met en ondersteuning voor VMware voorziet OpenStorage in de behoeften van onze klanten, met name organisaties die worden geconfronteerd met een explosieve gegevensgroei en een slinkend budget.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4588267). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.