Managed hosting door True

Apple pakt uit met elf nieuwe producten

 

Apple heeft elf nieuwe producten aan vier bestaande productlijnen toegevoegd. Het gaat om vier nieuwe iMac’s, drie Mac mini’s, twee MacBook Pro’s, een iPad en de al veel besproken iPad mini. Op de iPad mini na worden alle nieuwe systemen door Apple ingeschaald als topproducten van de respectievelijke productlijnen. Belangrijkste extra kenmerk van de nieuwe iMac's is het gebruik van Fusion Drive. Deze opslagvorm biedt de capaciteit van een harde schijf met de snelheid van flashopslag

Op desktopniveau brengt Apple vier nieuwe iMac's op de markt, die eigenlijk alleen qua beeldscherm formaat en cpu van elkaar afwijken. De ‘kleinste' van de twee nieuwe 21,5-inch iMac's draait op een 2,7 GHz quad-core i5-processor en Nvidia Geforce GT 640M grafische processor. Zijn broertje heeft een 2,9 GHz i5 aan boord en een Geforce GT 650M. De 27,5-inch lijn kent eenzelfde soort uitbreiding. Daar draait de kleinste op een 2,9 GHz i5 met Nvidia Geforce GTX 660M als grafische ondersteuning en vormen een 3,2 GHz i5 quad core met Geforce GTX 675M het hart van het topmodel.

Belangrijkste extra kenmerk van de nieuwe iMac's is het gebruik van Fusion Drive. Deze opslagvorm biedt de capaciteit van een harde schijf met de snelheid van flashopslag. De Fusion Drive is een compbinatie van 128 GB flashgeheugen en een harde schijf van 1 TB of 3 TB, met als resultaat één opslagvolume met intelligent bestandsbeheer. Het past zich aan aan de manier waarop de iMac wordt gebruikt. De meest gebruikte bestanden en programma's worden in het flasgeheugen geladen, waardoor verwerking sneller verloopt.

De aangekondigde Mac mini's vallen bij Apple in principe ook onder de desktopmodellen. Van de nieuwe Mac mini's zijn drie verschillende versies beschikbaar die op processorniveau en opslag van elkaar afwijken. Het basismodel beschikt over een Intel i5 2,5 GHZ dual core-processor en 500 GB harde schijf. Daarnaast is er een model met 2,3 GHz i7 en harde schijf van 1 TB verkrijgbaar en eenzelfde uitvoering met twee harde schijven van 1 TB aan boord. Deze laatste wordt standaard geleverd met OSX server als besturingssysteem.

Retina

Belangrijkste kenmerk van de nieuwe MacBook Pro's en iPad  zijn de Retina-displays. De toegepaste Retina-displays in de MacBook's bieden meer dan vier miljoen pixels, bijna het dubbele van een hd-tv. De twee nieuwe MacBook's wijken alleen qua opslagcapaciteit van elkaar af. Zo is er een MacBook Pro met 2,5 GHz i5 aan boord en 128 GB flasgeheugen en één met 256 GB flasgeheugen. Daarnaast is het mogelijk om de centrale processor op te waardeneb naar een i7 quad core.

De nieuwe iPad heeft als hart de nieuwe A6X-processor en 9,7-inch Retina-scherm. De nieuwe processor is volgens Apple twee keer sneller dan de A5X.

Mini

Tot slot heeft Apple de iPad mini voor de markt vrijgegeven. Deze 7,9-inch tablet draait op een A5X-chip en is met 7,2 millimeter 23 procent dunner en met 308 gram 53 procent lichter dan zijn grotere broers. Andere interessante kenmerken zijn de 5-megapixel iSight-camera waarmee ook 1080p hd-video's kunnen worden gemaakt en de dual-band 802.1 1n Wi-Fi waarmee de iPad mini met draadloos netwerkverkeer twee keer sneller wordt dan de vorige iPad-modellen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4575990). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.