Managed hosting door True

Computable: Stel je vraag aan Jim Wong (Acer)

 

Jim Wong (Acer)

Corporate president Jim Wong van Acer

Een redacteur van Computable reist dinsdag 30 oktober 2012 naar Londen om te praten met corporate president Jim Wong, de hoogste baas van de Taiwanese hardwareleverancier Acer Group. Het bedrijf voert de merken Acer, Gateway, eMachines en Packard Bell. Onder het merk Acer levert de onderneming naast notebooks en desktop-pc's ook servers en storage, monitoren, projectoren, smartphones en tablets.

Lees de antwoorden van Jim Wong op de vragen hieronder.

Voor Jim Wong in april 2011 zijn huidige positie veroverde, had hij tien jaar lang de leiding over Acers ict-productentak. Hij was verantwoordelijk voor de complete levenscyclus van de producten: van onderzoek en ontwikkeling, ontwerp, marketing en logistiek tot klantenservice. Wong begon zijn carrière bij Acer op het lokale verkoopkantoor voor Zuid-Amerika in 1986.

Acer is wereldwijd de nummer vier op het terrein van pc-verkopen, en nummer twee in notebookcomputers. Wereldwijd werken er zo'n achtduizend mensen voor de onderneming. De omzet kwam in 2011 uit op 15,7 miljard dollar (12 miljard euro).

De server- en storageproducten van de Amerikaanse fabrikant Gateway - in augustus 2007 opgeslokt door Acer - worden sinds september 2011 verkocht onder de merknaam Acer. In juli 2011 maakte Acer de overname bekend van iGware. Dit bedrijf maakt tools voor infrastructuur en cloudsoftware, maar ook virtuele consoles voor onder andere Nintendo, Wii en DS. Met de aankoop wil Acer een start maken met zijn eigen cloud, de Acer Claude. Via deze cloud moeten gebruikers van alle ict-apparatuur kunnen integreren met Acer-tablets en -pc's.

Windows 8

In Londen presenteert Acer zijn nieuwe productportfolio dat draait op het nieuwe besturingssysteem Windows 8 van Microsoft. Begin 2012 kondigde de onderneming aan specifieke hardware voor het besturingssysteem te zullen gaan maken.

Acer kwam dit jaar in het nieuws met de oplevering van het Future Classroom Lab in Brussel aan de Europese onderwijssector. Doel van het lab is nationale overheden te helpen bij het vernieuwen van de klaslokalen op scholen. Het lab biedt expertise en advies. Op basis van dit project werd Acer in 2012 door een vakjury genomineerd voor de Computable Award voor Hardwareleverancier van het Jaar.

Stel je vraag

Acer heeft onder ceo JT Wang een herstructurering ingezet, na het vertrek van ceo Gianfranco Lanci in maart 2011. Hoog tijd om eens bij te praten met de Acer-topman. De redactie hoort graag wat jij uit professionele interesse aan Wong zou willen vragen. Stel je vraag in het reactieveld onder dit artikel.

Computable legt de interessantste vragen voor aan Wong. De antwoorden lees je in het interview met Wong, dat begin november verschijnt. Vragen waarvoor de tijd in het interview ontbreekt, worden doorgespeeld aan andere deskundigen binnen de Acer-organisatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4574766). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.