Managed hosting door True

Reorganisatie AMD kost kwart minder banen

 

Ontslag

De eerder aangekondigde reorganisatie bij chipproducent AMD pakt iets minder erg uit dan waar van tevoren voor was gevreesd. Niet 20 procent maar 15 procent van het personeel ziet zijn baan verdwijnen. Dit houdt in dat ongeveer 1750 arbeidsplaatsen wereldwijd bij het bedrijf gaan verdwijnen.

De reorganisatie volgt op slechte resultaten in het derde kwartaal van 2012. Hierin boekte AMD en nettoverlies van 157 miljoen dollar. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder werd er nog een winst gedraaid van 97 miljoen dollar. De omzet daalde met ongeveer vierhonderd miljoen dollar van 1,7 naar 1,3 miljard dollar. De slechte resultaten worden door AMD toegeschreven aan een zwakke pc-markt wereldwijd.

De ontslagronde bij AMD zal in het vierde kwartaal van 2012 gaan plaatsvinden. Hiermee denkt de chipbakker nog dit jaar twintig miljoen dollar te kunnen besparen. Volgend jaar zal dit 190 miljoen dollar minder kosten betekenen. Hierdoor denkt AMD eind 2013 weer uit de rode cijfers te zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4574444). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.