Managed hosting door True

'AMD schrapt 20 procent personeelsbestand'

 

Chipfabrikant AMD gaat een grote reorganisatie doorvoeren waarbij 20 procent van het aantal arbeidsplaatsen komt te vervallen. Dit komt neer op 2340 banen. Diverse anonieme bronnen melden dit aan verschillende media. AMD zwijgt nog, maar komende week wordt de herstructurering waarschijnlijk officieel aangekondigd. Op 18 oktober geeft het bedrijf een telefonische toelichting aan analisten over het derde kwartaal en een vooruitblik op het vierde kwartaal van 2012.

Op sommige websites wordt zelfs gesproken van het wegsnijden van 30 procent van het personeelsbestand. Het is niet duidelijk of in dit percentage de 10 procent reductie is meegenomen die AMD al begin november 2011 aankondigde. Die reorganisatie volgde nadat AMD in het derde kwartaal van 2011 nog winst draaide. Blijkbaar had de chipfabrikant een vooruitziende blik, want in het daaropvolgende vierde kwartaal dook AMD in de rode cijfers.

Deze slechte resultaten zouden nu de aanleiding zijn van de aan te kondigen reorganisatie. De resultaten van AMD staan onder druk door een mindere vraag naar pc's. Uit voorlopige cijfers blijkt dat de verkopen met 10 procent in het derde kwartaal van 2012.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4572849). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.