Managed hosting door True

ProRail stelt BT aan voor datacenterdiensten

 

BT heeft een contract gesloten met railinfrastructuurbeheerder ProRail. Het contract behelst het onderbrengen van bedrijfskritische verkeersmanagement- en planning-informatiesystemen in het datacenter van BT in Nieuwegein. Dit ondersteunt ProRail's strategie die erop gericht is de robuustheid van zijn activa, processen en onderliggende it-systemen te verbeteren. ProRail's infrastructuur verwerkt gemiddeld meer dan één miljoen passagiers en 115.000 ton goederen per dag.

'Om onze activiteiten soepel te laten verlopen, hebben onze management- en informatiesystemen absoluut een betrouwbare, flexibele en veilige infrastructuur nodig', zegt Henk Bothof, ict-directeur bij ProRail. 'Door de ondertekening van dit telehousing-contract met BT kunnen wij onze visie verder realiseren. Van alle inzendingen op onze open Europese aanbesteding bood BT ons de best passende datacenterfaciliteiten, voorwaarden en service.'

'Organisaties willen hun it-systemen steeds meer op één centraal punt laten plaatsen en beheren', zegt Edwin Hageman, ceo van BT Benelux. 'Om aan deze groeiende vraag te kunnen voldoen, hebben wij onlangs ons groene datacenter in Nieuwegein uitgebreid.'

45 datacenters

BT biedt een uitgebreid portfolio aan telehousing-, managed hosting- en clouddiensten aan vanuit zijn veilige, groene en kostenefficiënte datacenters in de Benelux en over de hele wereld. Deze omvatten bijvoorbeeld vooraf geconfigureerde en volledig onderhouden servercapaciteit, opslagcapaciteit en cloudgebaseerde applicaties (SaaS), zoals unified communications, mobile device management, e-mail- en collaboration-diensten. BT Telehousing biedt capaciteit voor klanten in de publieke sector en grootzakelijke markt, alsook voor andere netwerkaanbieders, en is onderdeel van het BT Compute-portfolio; een reeks krachtige diensten voor goedbeveiligde data housing, hosting en storage. BT beheert 45 datacenters, waarvan twee in Nederland.

ProRail is al lange tijd klant van BT. BT levert de railinfrastructuurbeheerder netwerkgebaseerde it-diensten en consultants van BT Advise voorzien ProRail van gespecialiseerd advies en werken aan specifieke projecten. BT verzorgt voor ProRail ook een geïntegreerde IP-telefonieoplossing voor vaste en mobiele telefoons, onderdeel van het BT One unified Communications-portfolio waarmee werknemers flexibeler worden en beter kunnen samenwerken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4570973). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.