Managed hosting door True

EvoSwitch opent nieuwe datacenter-hal

 

Datacenter-dienstverlener EvoSwitch heeft Hal 6 geopend in zijn Haarlemse faciliteit. Met de uitbreiding komt EvoSwitch tegemoet aan de toenemende vraag van zijn klanten, een mix van lokale en internationale ict-bedrijven en zakelijke opdrachtgevers. De hal is voorzien van een volledig redundante dedicated power- en koeling-infrastructuur.

EvoSwitch beschikt nu op zijn locatie in Haarlem over een totale capaciteit van 12.200 vierkante meter. De nieuwe hal heeft een vermogen van ruim 4 Megawatt en maakt gebruik van free cooling. Technieken als indirecte adiabatische koeling, dat voor het eerst succesvol werd geïmplementeerd in Hal 5, en andere innovaties in de bouw en exploitatie van zijn datacenters geven EvoSwitch een Power Usage Effectiveness (PUE) van minder dan 1,2. De modulaire opbouwmethode zorgt voor verbetering van de energie-efficiëntie binnen het datacenter. In plaats van rekken te plaatsen in een grote lege hal die volledig gekoeld moet worden, kan EvoSwitch één of meerdere modules tegelijk plaatsen.

Water Usage Effectiveness

'EvoSwitch voorziet veel internetbedrijven van serverruimte, omdat deze graag profiteren van onze Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) point of presence', zegt Eric Boonstra, managing director van EvoSwitch. 'Onze 'IXroom', een beveiligde, dedicated ruimte in het datacenter waar verbindingen gemaakt worden tussen netwerken en de AMS-IX en de andere aanwezige internet exchanges, biedt onze klanten aantrekkelijke mogelijkheden om verbinding te maken met dit interconnectie-platform. In het dataceneter maken we zoveel mogelijk gebruik van vrije koeling, maken we gebruik van 100 procent groene stroom en verschuiven we onze focus van onze toch al lage PUE naar het verminderen van onze Water Usage Effectiveness (WUE).'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4562784). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.