Managed hosting door True

Benelux loopt voorop in servervirtualisatie

 

De Benelux en Engeland lopen voorop in het gebruik van servervirtualisatie. Respectievelijk 43 en 41 procent van de ondervraagde bedrijven maakt gebruik van deze technologie. Slechts 24 procent van alle Zwitserse bedrijven doet een beroep op servervirtualisatie; een percentage dat ver onder het Europese gemiddelde ligt. Dit blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne onder 1150 ict-besluitvormers binnen bedrijven met maximaal honderd werknemers in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Engeland in opdracht van Dell en Intel.

Het onderzoeksrapport biedt inzicht in algemene trends en houdingen ten aanzien van het gebruik van servervirtualisatie door kleine bedrijven in verschillende Europese landen. 41 procent van de ondervraagde bedrijven maakt momenteel gebruik van deze technologie. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat er wat betreft de toepassing van en houdingen ten opzichte van deze technologie, sprake is van aanmerkelijke verschillen tussen de verschillende Europese landen en tussen bedrijven met minder dan 25 werknemers en bedrijven met 25 tot honderd werknemers. Over het algemeen vinden bedrijven dat de voordelen van servervirtualisatie groter zijn dan de obstakels die de toepassing ervan in de weg zitten.

Het gebruik van servervirtualisatie is het hoogst (54 procent) binnen bedrijven met 25 tot honderd werknemers. Slechts 15 procent van alle bedrijven met minder dan 25 werknemers maakt gebruik van deze technologie. De grotere onder de kleine bedrijven verwachten grotere voordelen te realiseren met servervirtualisatie en zien de hindernissen als minder groot dan bedrijven met minder dan 25 werknemers.

Voordelen

De belangrijkste drie voordelen die kleine bedrijven met 25 tot honderd werknemers met servervirtualisatie denken te bereiken, zijn snellere en goedkopere back-up en recovery (59 procent), een lagere total cost of ownership (56 procent) en vereenvoudiging van het onderhoud, zonder nadelige gevolgen voor de rekencapaciteit (54 procent). Deze voordelen bleken eveneens de drie belangrijkste voor bedrijven met minder dan 25 werknemers, hoewel een kleiner percentage van deze bedrijven ze als aanmerkelijke voordelen beschouwde (respectievelijk 58, 46 en 44 procent). Bedrijven met minder dan 25 werknemers zijn minder goed op de hoogte van servervirtualisatie en de voordelen daarvan dan hun grotere tegenhangers.

Bedrijven met minder dan 25 werknemers zijn minder positief over de voordelen van servervirtualisatie dan bedrijven met 25 tot honderd werknemers en kennen een groter gewicht toe aan de struikelblokken. 36 procent van de bedrijven die geen gebruikmaken van servervirtualisatie geeft aan geen kennis te hebben van de voordelen van deze technologie, in vergelijking met 25 procent van de bedrijven met 25 tot honderd werknemers. Het idee dat de organisatie mogelijk te klein is om te profiteren van de schaalvoordelen bleek het belangrijkste struikelblok (56 procent), gevolgd door extra investeringen in betere back-uptechnologie (51 procent).

Benelux

In de Benelux was sprake van het kleinste aantal respondenten (26 procent) dat geen kennis zei te hebben van de voordelen van servervirtualisatie. In deze regio was echter ook sprake van het hoogste percentage bedrijven (48 procent) dat aangaf geen plannen te hebben om deze technologie toe te passen. Bedrijven in de Benelux zijn van alle Europese bedrijven het minst pessimistisch gestemd over hun vermogen om de potentiële hindernissen te overkomen die het gebruik van virtualisatie in de weg zitten.

In Engeland is sprake van het hoogste percentage respondenten dat van plan was om in de toekomst gebruik te maken van virtualisatietechnologie (33 procent). Er was echter tevens sprake van het op een na hoogste aantal bedrijven dat geen weet had van de voordelen van deze technologie (33 procent). Daarmee neemt het de tweede plaats in na Zwitserland (34 procent).

Storage- en desktopvirtualisatie

Grotere bedrijven waren positiever gestemd over storage-virtualisatie dan hun kleinere tegenhangers. Desktopvirtualisatie werd gezien als de minst aantrekkelijke van alle virtualisatietechnologieën, ondanks het feit dat deze technologie mogelijk de meeste voordelen te bieden heeft aan kleine bedrijven met een mobiel werknemersbestand.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4552834). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.