Managed hosting door True

CGI rondt overname Logica af

 

De Canadese CGI Group heeft de overname van ict-dienstverlener Logica afgerond. In totaal betaalde CGI 2,1 miljard euro (1,7 miljard Britse pond) voor Logica en nam het ook nog eens de netto schuld van 411 miljoen euro (322 miljoen Britse pond) voor zijn rekening. In totaal 99,54 procent van de Logica-aandeelhouders ging akkoord met de overname.

Het gecombineerde bedrijf heeft ongeveer 72.000 professionals in meer dan veertig landen in dienst en zet jaarlijks ruim 8,5 miljard euro om. CGI gaat nu de wensen van de bestaande klanten in kaart brengen en ook gaat het bedrijf op zoek naar nieuwe klanten. CGI heeft ook het nieuwe topmanagement bekendgemaakt. Serge Dubrana wordt hierin verantwoordelijk voor Centraal- en Oost-Europa, waar Nederland ook onder valt. Dubrana was bij Logica ceo International & Global Operations.

Eind mei 2012 maakte CGI bekend dat het Logica wilde overnemen. Hiervoor moest het bedrijf minimaal 75 procent van de aandelen in handen krijgen. Half juli weet CGI dit te realiseren. Volgens marktonderzoeksbureau IDC was de overname van Logica verrassend en gooide de dienstverlener relatief snel de handdoek in de ring. Onderzoeksdirecteur Douglas Hayward meent dan ook dat het Logica-management heeft gefaald.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4552555). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.