Managed hosting door True

Brain Force vernieuwt 170 werkplekken Schijndel

 

akkoord gunnen

Gemeente Schijndel gaat zijn 170 werkplekken vernieuwen, zodat de ict-voorziening het voor de medewerkers mogelijk maakt om op een veilige manier onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat te kunnen werken. Voor deze klus heeft de gemeente na aanbesteding voor ict-dienstverlener Brain Force gekozen. Er waren in totaal drie gegadigden voor de opdracht.

Het project bij de gemeente Schijndel omvat het ontwerp, de levering, implementatie en distributie van een virtuele desktopomgeving met een recent besturingssysteem, de levering van twintig laptops en tien zware pc's, de virtualisatie en distributie van de programmatuur en instructies en trainig on the job van de aanwezige beheerders.

De 170 werkplekken zijn verspreid over zeven locaties, waarvan het merendeel in het gemeentehuis is gevestigd. Voor drie locaties wordt capaciteit gehuurd bij Edutel voor een glasvezelverbinding met het gemeentehuis. De andere drie locaties zijn via een eigen dark fibre met het gemeentehuis verbonden.

De gemeente Schijndel heeft op dit moment zijn applicaties gebundeld met de packagerobot MSI van Brain Force. Deze genereert virtuele bundels van VMware ThinApp, Microsoft Application Virtualization en Microsoft Windows Installer Packages.

De gemeente zit momenteel in een transitiefase van een sterk hiërarchische organisatie naar een organisatie gebaseerd op vertrouwen en ruimte voor medewerkers. Daar past volgens Schijndel een concept als het nieuwe werken in.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4547524). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.