Managed hosting door True

Apple moet door stof voor Samsung Galaxy Tab

 

Een Britse rechter heeft bepaald dat hardwarefabrikant Apple in de media en op de eigen website een advertentie waarin het Samsung beschuldigd van patentinbreuk moet rectificeren. In de gewraakte advertentie wordt de Samsung Galaxy Tab 10.1 omschreven als een slaafse kopie van de eigen iPad. De uitspraak geldt alleen voor Groot-Brittannië. Een verkoopverbod op de Samsung-tablet is dus net als in Nederland ook hier van de baan.

In Nederland is de afwijzing van een verkoopverbod nog niet officieel omdat Apple hier nog naar de Hoge Raad is gestapt. In de Verenigde Staten is wel een tijdelijk verkoopverbod ingesteld voor de Galaxy Tab 10.1.

De uitspraak van de Britse rechter volgt op een eerdere uitspraak van hem dat de Galaxy Tab 10.1 geen kopie van de Apple iPad kon zijn, omdat deze niet cool genoeg was. De rectificatie die Apple in Groot-Brittannië moet gaan doen, moet in de dagbladen en op de eigen website geplaatst worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4541448). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.