Managed hosting door True

Avance helpt Erasmus MC naar Windows 7

 

Ict-dienstverlener Avance ICT Groep Nederland is bij het Erasmus Medisch Centrum gestart met de installatie van Windows 7 op dertienduizend pc's. Binnen het Erasmus MC wordt er al bijna een jaar gewerkt aan de voorbereiding om alle werkplekken te migreren van Windows XP met Office 2003 naar Windows 7 in combinatie met Office 2010.

Doordat Windows XP zich momenteel in de extended support-fase bevindt, wordt op dat besturingssysteem geen nieuwe functionaliteit aangeboden. Per 8 april 2014 zijn er geen support of updates meer voor Windows XP. Dit betekent dat de uitrol van Windows 7 bij het Erasmus MC voor deze datum afgerond moet zijn.

Avance is 16 juli 2012 van start gegaan met de Windows 7-implementatie en is verantwoordelijk voor de migratie van de pc's op alle vijftig afdelingen. Het betreft ongeveer dertienduizend werkplekken. Hiervoor worden verschillende uitrolteams ingezet.

Al eerder deed Avance een omvangrijke uitrol naar Windows 7 voor de Gemeente Den Haag in 2011. Hierbij werden ongeveer 8500 werkplekken gemigreerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4541341). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.