Managed hosting door True

Logica-aandeelhouder accepteert bod CGI

 

In totaal 99,54 procent van de aandeelhouders van ict-dienstverlener Logica is akkoord met het overnamebod van CGI. Daarmee kan begonnen worden met de officiële integratie van Logica in CGI. Logica wordt samengevoegd met de Europese tak van CGI. Wel moeten verschillende mededingingsautoriteiten nog hun goedkeuring geven aan de overname.

CGI maakte op 31 mei 2012 bekend dat het Logica wilde overnemen voor 2,1 miljard euro. De Canadese dienstverlener moest minimaal 75 procent van de aandelen in bezit krijgen. Mocht dit niet lukken, dan had CGI een vijandig bod op Logica uitgebracht.

CGI Group is in 1976 opgericht en is een van de grotere wereldwijd opererende ict-dienstverleners. Het bedrijf heeft 31.000 mensen in dienst en heeft kantoren in Canada, Amerika, Europa (waaronder in Nederland op het Utrechtse Papendorp), Azië en Australië. De dienstverlener heeft een jaaromzet van 4,3 miljard dollar en de orderportefeuille is gevuld met 13,1 miljard dollar aan opdrachten. In de Benelux heeft GCI ongeveer vijfhonderd medewerkers.

Bij Logica werken wereldwijd 41.000 mensen. De ict-dienstverlener is echter vooral Europees georiënteerd met in totaal 33.000 werknemers. In de Benelux werken er 4750 mensen voor Logica.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4540432). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.